Nokia N9 – pirmasis išmanusis su MeeGo jau pristatytas (Video)  (15)

Šiuo metu Singapūre vykstančiame renginyje „Nokia Connection“, suomių bendrovė pristatė naujausią savo išmanųjį telefoną „Nokia N9“, kuriame veiks „MeeGo 1.2 Harmattan“ operacinė sistema. Tai bus pirmasis oficialiai išleistas mobilusis įrenginys veikiantis „MeeGo“ platformos pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis modelis, anot gamintojo, bus skirtas vartotojams, iš savo išmaniojo reikalaujantiems tiek išskirtinio dizaino, tiek ir naujausių technologijų palaikymo. „N9“ korpusas bus pagamintas iš polikarbonato, kuris užtikrins geresnį mobiliojo ryšio antenos darbą, o ekranas iš lenkto stiklo, kuris bus atsparus išbrežimams. Prietaise bus įdiegta 8 megapikselių kamera su „Carl Zeiss“ optika ir automatinio fokusavimo funkcija bei LED tipo blykste. Ji sugebės filmuoti HD kokybės raiška.

„N9“ ekranas bus grįstas AMOLED technologija, o jo įstrižainė sieks 3,9 colio, raiška – 854×480 taškų. Išmaniajame telefone žinoma bus įdiegta nemokama žemėlapių programa su balso funkcija bei GPS modulis. Taip pat įrenginys tiks ir užkietėjusiems melomanams, nes prie telefono prijungus ausines bus galima girdėti aukštos kokybės garsą su „Surround“ efektu – tai leis telefone įdiegtos „Dolby Digital Plus“ ir „Dolby Headphone“ garso apdorojimo technologijos. Kalbant apie duomenų perdavimą „N9“ turės Bluetooth 2.1 sąsają, WiFi modulį ir NFC technologiją (angl. „Near Field Communication“), kuria bus galima atlikti įvairius mokėjimus ar patogiai ir greitai dalintis kontaktine informacija su kitais prietaisais tiesiog sulietus įrenginius vieną su kitu. Galiausiai, šį telefoną bus galima įsigyti su 16 GB arba 64 GB vidine atmintimi. „Nokia N9“ bus trijų spalvų – juodos, rausvai raudonos ir žalsvai mėlynos.

Įdomu tai, jog šis modelis neturės pradinio ekrano mygtuko (angl. „Home key“), nes paprasčiausiai jo daugiau nebereikės. Norint nueiti į pradinį ekraną su šiuo telefonu, vartotojas turės brūkštelėti pirštu apatinę ekrano dalį. Jeigu būsite atsidaręs programėlę, brūkštelėjus per ekraną jūs pateksite į pagrindinį darbastalį. Telefone bus trys darbastaliai, kurie leis vartotojui greitai pasiekti tai, kam dažniausiai naudoja savo telefoną: atidaryti programėles, matyti svarbius SMS pranešimus, taip pat RSS srautą ar įrašus iš socialinių tinklų bei pereiti iš vienos atidarytos programos į kitą. Kaip visa tai atrodo, galėsite pamatyti vaizdo įrašuose, kurie yra pateikiami po nuotraukomis. Kol kas jokios informacijos apie „Nokia N9“ išleidimo datą bei būsimą išmaniojo telefono kainą nėra žinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Saulius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: