JAV interneto piratai gaus šešis įspėjimus  (9)

JAV muzikos ir kino kompanijos sutarė su stambiausiais šalies interneto tiekėjais dėl kovos su interneto piratais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susitarimas gavo neoficialų „Šešių smūgių“ (Six Strikes) pavadinimą. Pagal jo sąlygas, interneto tiekėjas piratavimu įtariamam vartotojui turi nusiųsti įspėjimą. Jų vartotojas gali gauti ne daugiau, nei šešis. Kuo daugiau įspėjimų gaus vartotojas, tuo didesnė bausmė jo laukia.

Interneto piratų ieškos muzikos ir kino kompanijos. Jei joms pavyks nustatyti, kad IP adresas dalyvauja nelegaliame failų apsikeitime, jos apie tai praneša interneto tiekėjui. Vėliau interneto tiekėjas nustato vartotojo tapatybę ir siunčia jam įspėjimą. Jei klientas nenustoja piratavęs, įspėjimas siunčiamas pakartotinai.

Kai įspėjimų skaičius viršys keturis, interneto tiekėjas gali apriboti vartotojo interneto greitį arba nukreipti jį į interneto svetaine su informaciją apie pažeidimą. Interneto tiekėjas bausmę gali pasirinkti pats. Pažymima, kad vartotojų asmeninius duomenis suteiks tik teismo reikalavimu.

Susitarimą pasirašė interneto tiekėjai „AT&T“, „Verizon“, „Comcast“, „Cablevision“ ir „Time Warner Cable“. Susitarimo detalės buvo aptarinėjamos keletą metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: