Lietuvoje pradedamos televizijos transliacijos 16:9 formatu  (12)

„Lietuvos Ryto“ TV kanalas pirmasis iš komercinių kanalų Lietuvoje pradėjo transliuoti žinias plačiaekraniu 16:9 formatu. Kanalo atstovai teigia, kad jų siekis neatsilikti nuo šiuolaikinių naujovių, o taip pat suteikti galimybę pilnavertiškai matyti kanalo rodomą turinį plačiaekranius televizorius turintiems žmonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Siekdami neatsilikti nuo viso pasaulio televizijos rinkos lyderių, modernizavome savo techniką. Po ilgų bandymų ir pasiruošiamųjų darbų dabar galime džiaugtis, jog pirmieji Lietuvoje galime transliuoti kokybišką plačiaformatį vaizdą. Prieš kiekvieną laidą, filmą ar sporto varžybų transliaciją, transliuojamą 16:9 formatu, žiūrovai išvys perspėjantį užrašą.“ – teigė „Lietuvos ryto“ televizijos kūrybos skyriaus vadovas Julius Juchnevičius.

Teigiama, kad žiūrovams dėl naujo formato pritaikymo nepatogumų neatsiras: naujiems plačiaekraniams televizoriams specialios kodavimo sistemos leis atpažinti naująjį formatą, o senesnių televizorių savininkai, kaip ir anksčiau, matys 4:3 formato vaizdą. Taip bus išvengta nemalonių „juodų“ tarpų ekranų šonuose.

Tinklaraščio milvis.lt autorius pastebėjo, kad įprastu formatu transliuojamas vaizdas televizoriaus ekrane matomas visai kitoks, palyginus su plačiaekranio formato transliacija:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Paulius Orinas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)