„Google“ už 12,5 mlrd. dolerių perka „Motorola Mobility“  (9)

Telekomunikacijų rinkos milžinė „Google“ perka telefonų gamintoją „Motorola Mobility“ ir pradeda tiesioginę konkurenciją su „Apple“, „Nokia“ ir kitomis išmaniųjų telefonų rinkos dalyvėmis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2011-08-16 „Google“ už 12,5 mlrd. dolerių perka „Motorola Mobility“  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie „Motorolos“ kompanijos įsigyjimą „Google“ tinklaraštyje pranešė šios kompanijos vadovas Larry Page'as. Sandorio vertė – 12,5 mlrd. JAV dolerių (daugiau kaip 30 mlrd. litų).

Sprendimą pirkti „Motorolą“ L. Page'as aiškina paprastai. Esą „Google“ ieško visų įmanomų būdų dar labiau populiarinti savo išmaniesiems telefonams skirtą operacinę sistemą „Android“, o „Motorola“ savo telefonuose šią sistemą naudoja nuo seno. Esą abi kompanijos „natūraliai tinka“ viena kitai.

Už 12,5 mlrd. dolerių „Google“ įsigijo visas „Motorola Mobility“ akcijas. Už „Motorola Mobility“ vertybinius popierius „Google“ mokėjo po 40 JAV dolerių – tai 63 proc. daugiau nei jų dabartinė rinkos kaina.

Sandoriui vienbalsiai pritarė abiejų kompanijų valdybos. „Motorola“ sprendimas parduoti telefonų padalinį nėra netikėtas – kompanijai sekėsi labai sunkiai ir praeitame ketvirtyje šis padalinys patyrė apie 60 milijonų JAV dolerių nuostolį. Sandorį užbaigti numatoma šių metų pabaigoje arba 2012 m. pradžioje.

Kad ir kaip atrodytų šis sandoris iš šalies, „Google“ iš karto ramina visus partnerius (ypač „HTC“ ir „Samsung“), jog tai nėra žingsnis į tiesioginę konkurenciją, o „Google Android“ ir toliau liks visiškai atvira operacinė sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)