Lengviausiai perprantamos operacinės sistemos – iOS ir Windows Phone  (4)

Harvardo universiteto profesorius Denisas Galata (Dennis Gallatta) atliko įdomų tyrimą, kurio metu buvo bandoma išsiaiškinti, kuri išmaniųjų telefonų operacinė sistema yra lengviausiai perprantama vartotojams, praneša „PhoneArena“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime pabrėžiama, kad visi eksperimente dalyvavę asmenys niekada anksčiau nebuvo naudojęsi šiais išmaniaisiais telefonas. Tyrimas nustatė, kad vartotojai žymiai greičiau perpranta „iOS“ ir „Windows Phone“ operacinių sistemų valdymą nei „Android“ ar „BlackBerry“ platformų.

Vis dėlto, šiais tyrimo rezultatais aklai pasitikėti negalima, kadangi bandyme dalyvavę asmenys turėjo atlikti tik tris užduotis: paskambinti nurodytu numeriu, pridėti naują kontaktą ir išsiųsti trumpąją tekstinę žinutę. Be to, po tekstu pateiktame vaizdo įraše vienas užduotis atlikdavo moteris, o kitas – vyras. Užsienio apžvalgininkų teigimu, šios trys užduotys išmaniuosiuose telefonuose yra naudojamos bene rečiausiai, todėl bandymą dar reikėjo papildyti tokiomis užduotimis kaip vaizdo įrašų peržiūra, fotografavimas, muzikos klausymas ar elektroninio laiško rašymas.

Nepaisant to, kiekviena atlikta užduoti buvo vertinama nuo 1 iki 5 žvaigždučių. Kaip jau minėjome, laimėjo 11 žvaigždučių surinkusios „iOS“ ir „Windows Phone“ operacinės sistemos. Tuo tarpu išmanusis telefonas su „Android“ platforma surinko 9, o „BlackBerry“ 8 žvaigždutes.

„Windows Phone“ operacinės sistemos naujienas rašantis wmpoweruser.com tinklalapis mano, kad nors ši operacinė sistema buvo įvertinta geriausiai, tačiau tyrimas atskleidė ir silpnas „Microsoft“ kompanijos plėtojamos platformos savybes. Apžvalgininko teigimu stilinga „Metro“ vartotojo sąsaja kartais tapdavo pakankamai paini ir kai kurios piktogramos nebuvo tokios intuityvios kokios turėtų būti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)