Sea Ray – pirmasis „Nokia“ išmanusis telefonas su „Windows Phone 7“ (Video)  (6)

„Nokia“ ir toliau stebina savo gerbėjus: praėjusios savaitės pradžioje sulaukėme pirmųjų kompanijos išmaniųjų telefonų naudojančių „MeeGo“ operacinę sistemą, o ketvirtadienį „Nokia“ generalinis direktorius Stephanas Elopas (Stephen Elop) leido žvilgtelti ir į pirmąjį bendrovės daugiafunkcinį įrenginį su „Windows Phone 7“ operacine sistema kodiniu pavadinimu „Sea Ray“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konferencijos metu Stephanas Elopas (Stephen Elop) primygtinai reikalavo išjungti visas kameras ir fotoaparatus, kad naujasis kompanijos kūrinys nebūtų paviešintas interneto platybėse. „Tai yra kažkas labai konfidencialaus ir mes nenorime, kad tai pasklistų blogosferoje“, – sake „Nokia“ generalinis direktorius. Visgi, šis prašymas atrodė gana juokingas, kadangi jokių atsargumų priemonių nebuvo imtasi ir panašu, kad „Nokia“ tiesiog norėjo taip dar labiau sudominti savo gerbėjus bei parodyti, kad darbai prie „Windows Phone 7“ išmaniųjų telefonų nestovi vietoje.

Pristatytas „Sea Ray“ išmanusis telefonas atrodo labai panašus į „Nokia N9“ daugiafunkcinį įrenginį su „MeeGo“ operacine sistema, tačiau generalinis direktorius pabrėžė, kad šiame įrenginyje yra vienas papildomas mygtukas (tikriausiai kameros), todėl tai įrodo, kad tai kitas prietaisas. Šiuo metu yra žinoma tik tiek, kad „Sea Ray“ ekranas bus padengtas apsauginiu „Gorilla Glass“ stiklu ir turės 8 megapikselių kamerą su „Carl Zeiss“ optika bei blykste.

Įdomiausia yra tai, kad priekinėje telefono dalyje nėra paieškos, grįžimo atgal ir namų mygtukų. Būtent jų būtinumas yra pabrėžiamas kitiems išmaniųjų telefonų gamintojams licencijuojantiems bei savo prietaisuose diegiantiems „Windows Phone 7“ operacinę sistemą. Optimistiškai nuteikia ir tas faktas, kad praktiškai du identiškų modelių telefonai turi dvi skirtingas operacines sistemas, kas pirkėjui suteikia dar didesnę pasirinkimo laisvę. Galbūt tokios pozicijos kompanija laikysis ir toliau?

Deja, bet kol kas nėra tiksliai žinoma, kada „Sea Ray“ turėtų pasiekti salonų lentynas, tačiau dauguma apžvalgininkų mano, kad tai įvyks trečiąjį arba ketvirtąjį šių metų ketvirtį. Be to, „Nokia“ yra oficialiai paskelbusi, kad spalio 26-27 dienomis Londone bus rengiama kasmetinė „Nokia World“ konferencija, todėl neatmetama galimybė, kad būtent tada ir įvyks oficialus išmaniojo telefono su „Windows Phone 7“ operacine sistema pristatymas.

Pabaigai siūlome pasižiūrėti pilną konferencijos vaizdo įrašą (anglų kalba). Trumpas „Nokia Sea Ray“ išmaniojo telefono pristatymas ir demonstravimas prasideda nuo 1:10.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)