„Android“ telefonu nuotoliniu būdu valdomas žaislinis tankas (Video)  (1)

Įvairiausių modelių valdymas nuotoliniu būdu naudojant išmanųjį telefoną jau nieko nestebina, tačiau, pasirodo, išradingumo ribos toli gražu nėra pasiektos. Pavyzdžiui, Londone gyvenantis informacinių technologijų tematikos tinklaraščio autorius vardu Tamlinas (Tamlyn) pristatė nuotoliniu būdu kontroliuojamą žaislinį tanką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tanko valdymas vyksta per interneto naršyklę, tačiau siųstas komandas priima modelyje įmontuotas „Android“ operacinės sistemos pagrindu veikiantis išmanusis telefonas.

Projekto autorius teigia, kad šiame žaisliniame tanke yra naudojama nebrangi valdymui skirta „IOIO“ plokštė, kuri yra žymiai pigesnė už populiarųjį „Arduino“ mikrovaldiklį bei pasižymi kitomis svarbiomis funkcijomis. Svarbiausia yra tai, kad „IOIO“ specialiai skirta darbui su „Android“ įrenginiais per USB jungtį.

Būtina paminėti, kad „Android“ išmaniajame telefone veikia speciali programinė įranga. Ja nuotoliniu būdu veikiantis žaislinis tankas iš interneto naršyklės gautas komandas perduoda į „IOIO“ valdymo plokštę per USB jungtį. Tamlinas (Tamlyn) teigia, kad ateityje yra pasiruošęs tobulinti šį savo projektą bei pridėti vaizdo transliavimą į interneto naršyklę iš išmaniojo telefono kameros, patobulinti valdymo vartojo sąsają ir įdiegti daugybę kitų įdomių atnaujinimų apie kuriuos plačiau rašo savo tinklaraštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)