Kryme statoma didžiausia Europos saulės jėgainė (Video)  (3)

Pati didžiausia Europos Saulės jėgainė, kuri taip pat bus viena iš didžiausių visame pasaulyje, statoma saulėtame Kryme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jėgainė turėtų būti baigta 2011 metų gale ir tuomet jos bendras galingumas siektų 80 MWh. Jėgainės struktūra ir statybų etapai išskaidyti į 4 dalis. Kiekviena iš dalių turi 20 mWh galingumą, o pirmoji iš jų jau paleista šių metų liepos mėnesį. Kitos dalys po truputį baiginėjamos ir rengiamos paleidimui.

Pilnai veikianti jėgainė turės 360 tūkstančių antžeminių Saulės elementų, išdėstytų 160 ha plote – tai atitinka 207 futbolo aikštes. Per metus tikimasi, jog jėgainė pagamins 100 tūkstančių MWh energijos.

Ši jėgainė – ne tik Krymo autonominės respublikos, bet ir pačios Ukrainos vienas iš sistemingų planų mažinti priklausomybę nuo importuojamos energijos. Vien Krymo regione importuojama energija sudaro 90 % visos suvartojamos energijos kiekio. Pačioje Ukrainoje pagrindinis energijos šaltinis yra anglis, tačiau dėl didelės aplinkos taršos bei mažėjančių anglies išteklių planuojamos didelės investicijos į atsinaujinančią energetiką.

Nors dabartinė Saulės jėgainė yra viena iš didžiausių visame pasaulyje, tačiau tokie titulai tikriausiai bus labai laikini. Mat panašaus dydžio jėgaines planuoja Prancūzija ir Kinija, tuo tarpu JAV Kalifornijos valstijoje statoma 392 MWh galios elektrinė, o dar bent tris kartus galingesnė ketinama pastatyti Australijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)