Internete užregistruota 215 milijonų unikalių domenų  (0)

Kompanija „Verisign“ paskelbė ataskaitą, pagal kurią šiame ketvirtyje internete užregistruota 2,5% daugiau (5,2 milijono) domenų nei praėjusiame. Skelbiama, jog antrojo ketvirčio pabaigoje visose interneto domenų zonose buvo užregistruota 215 milijonų interneto adresų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos prieš porą metų unikalių užregistruotų domenų skaičius pasaulyje perkopė 180 milijonų ribą, tad kasmet šis skaičius vidutiniškai padidėdavo apie 17,5 milijono. Praėjusiais metais užregistruotų domenų padaugėjo 8,6% (16,9 milijono). Taip pat paaiškėjo, kad toli gražu ne visi domenai yra realiai naudojami. Apie 88% adresų veda į aktyvią interneto svetainę.

.com ir .net zonose užregistruota daugiau nei pusė pasaulio domenų – virš 110 milijonų. Per metus šiose zonose esančių domenų padaugėjo 8,3% (8,1 milijono naujų domenų). 73,1%, interneto adresų registracija pratęsiama dar mažiausiai metams.

Nacionalinėse zonose veikia 84,6 milijono domenų. Per ketvirtį jų padaugėjo 2,9%. Daugiausiai naujų interneto adresų buvo užregistruota Brazilijoje, Australijoje ir Ispanijoje. Pagal užregistruotų nacionalinių domenų skaičių pirmauja Vokietija (.de), už paskui ją rikiuojasi Didžioji Britanija (.uk), Kinija (.cn), Europos Sąjunga (.eu) ir Rusija (.ru).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: