Sukurta technologija, paslėpsianti karinę techniką nuo naktinio matymo prietaisų (Video)  (6)

Korporacijos BAE Systems technologija leidžia paversti objektus, net tokius didelius kaip tankas, nematomais – tiesa, nematomais tik žiūrint naktinio matymo prietaisais, tačiau ir tai yra nemažas pasiekimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sistema, pavadinta „Adaptiv“, aprūpintas tankas gali taip pakeisti savo spinduliuojamos šilumos atvaizdą, kad atrodytų kaip akmuo, sukvežimis ar ir visai susilieti su aplinka ir infraraudonųjų spindulių diapazone tapti nematomas.

„Adaptiv“ naudoja dangą, panašią į bičių korį, kurios kiekviena keliolikos centimetrų dydžio aštuonkampė gardelė gali greitai dideliu tikslumu pakeisti savo temperatūrą.

Kariškiai labai plačiai naudoja naktinio matymo sistemas, suteikiančias didelių privalumų, tačiau jos mato ne patį objektą, bet jo terminį vaizdą, o tai reiškia, kad jas galima apgauti.

Tą ir padarė BAE Systems: „Adaptiv“ nuolat matuoja aplinkos temperatūrą ir gali taip pakeisti „korio“, esančio ant tanko paviršiaus, šiluminį vaizdą, kad jis išnyktų iš naktinio matymo prietaisų ekranų. Dar daugiau, šiluminis vaizdas gali būti sukurtas toks, kad tankas pavirstu visai taikiu objektu.

Beje, gamintojos teigimu, ši sistema tarnauja ir kaip papildomi šarvai, yra nebrangi ir gali būti pradėta gaminti po poros metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(4)
(0)
(4)

Komentarai (6)