JAV ketinama statyti „miestą vaiduoklį“  (7)

JAV ir taip netrūksta pamirštų, negyvenamų miestelių, kurie likę tarsi paminklai praeičiai. Tačiau Naujosios Meksikos valstijoje netrukus atsiras naujutėlaitis miestas vaiduoklis, tapsiantis alternatyvių energijos šaltinių ir „žaliųjų“ technologijų bandymų vieta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijų kompanija „Pegasus Global Holdings“ praėjusią savaitę paskelbė planus pastatyti daugiau nei 50 kvadratinių kilometrų ploto miestelį, kuriame teoriškai galėtų gyventi 35 tūkst. žmonių. Mieste, kuris bus vadinamas Centru, bus nutiesti keliai, pastatyti komerciniai pastatai, tačiau gyventojų nebus.

Mokslininkai jį naudos tokių sprendimų bandymams kaip pažangios eismo valdymo sistemos, išmanieji elektros perdavimo tinklai, skaitmeninis saugumas ir naujos kartos bevielio ryšio tinklai. Paprastai tariant, tokiame mieste mokslininkai galėtų išbandyti dar nebandytas idėjas. „Centru“ galėtų naudotis ir kariškiai, valstybinės laboratorijos ar universitetai.

„The Week“ rašo, kad projektas vertinamas 200 mln. dolerių (beveik 0,5 mlrd. litų). Plėtotojų teigimu, tai nėra išteklių švaistymas, nes nauja bandymų vieta bus naudinga daugeliui mokslo įstaigų ir sričių. Tiesa, „Pegasus“ kol kas nepateikia išsamesnių plėtros planų detalių, kadangi projektas dar yra ankstyvoje stadijoje. Tiksli vieta miestui dar neparinkta, nors ji turėtų būti netoli Teksaso valstijos ir Meksikos sienos. 

Vadinamosioms „žaliosioms“ technologijoms analizuoti kvartalai ar nedideli miesteliai statyti ir anksčiau, tačiau jie buvo pritaikyti gyventi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)