Pradėjo veikti „Google“ „piniginė“ (Video)  (1)

Bendrovė „Google“ Jungtinėse Valstijose pristatė naują savo paslaugą „Google Wallet“, siūlančią susimokėti už pirkinius ar paslaugas mobiliaisiais telefonais, palaikančiais belaidę artimojo ryšio technologiją NFC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši paslauga remiasi artimojo belaidžio ryšio NFC technologija. Jis leidžia nedideliu atstumu susisiekti su parduotuvės kasoje įrengtu NFC skaitytuvu ir atlikti sandorį be fizinio kontakto. Principas analogiškas Lietuvoje jau porą mėnesių veikiančiai „MokiPay“ paslaugai.

Pranešama, kad susimokėti išmaniaisiais telefonais galima tik tose prekybos vietose, kuriose įrengti „MasterCard PayPass“ mokėjimo terminalai. Vartotojas turi savo išmanųjį telefoną, kuriame įdiegta „Google Wallet“ programinė įranga, kelių centimetrų atstumu priartinti prie mokėjimo terminalo ir įvesti PIN kodą.

Pinigai už pirkinį nurašomi nuo vartotojo kreditinės kortelės sąskaitos, teigiama „Google“ tinklaraštyje. Kol kas „Google Wallet“ paslauga veikia tik su „Citi“ banko išleistomis „MasterCard“ mokėjimo kortelėmis ir virtualiomis „Google Prepaid Card“ kortelėmis, kurių sąskaitą galima papildyti iš bet kokios kreditinės kortelės. „Google“ žada, kad vėliau „Google Wallet“ aptarnaus ir „Visa“, „American Express“ ir „Discover“ korteles.

Be to, kol kas su „Google Wallet“ veikia tik vienintelis išmaniųjų telefonų modelis – „Nexus S 4G“, kuris turi būti prijungtas prie bendrovės „Sprint“ mobiliojo ryšio tinklo. Ateityje „Google Wallet“ bus suderinama ir su kitais NFC mikroschemą turinčiais išmaniaisiais telefonais. Iki šiol „Google Wallet“ paslaugos bandymai buvo atliekami dviejuose JAV miestuose – Niujorke ir San Franciske.

Tolesniame vaizdo siužete – „Google Wallet“ pristatymas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)