„iPhone“ ir „iPad“ turės bekontakčio atsiskaitymo technologijas  (12)

Šiemet pasirodysiančios naujos „Apple“ gaminamo telefono „iPhone“ bei planšetinio kompiuterio „iPad“ versijos turės trumpojo nuotolio bevielio sujungimo (Near Field Communication, NFC) technologijas, leisiančias šiais prietaisais parduotuvėse atsiskaityti tarsi banko kortelėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Telefonais buvo galima atsiskaityti ir anksčiau, net Lietuvoje, pavyzdžiui, nuskenuojant vartotojo gautą brūkšninį kodą telefono ekrane. Tačiau NFC technologijos leidžia atsiskaityti naudojant patį telefoną ir jame esančias mikroschemas – žinoma, jei atitinkamą įrangą tokiam mokėjimo būdui turi parduotuvės.

„Google“ jau yra skelbusi apie planuojamą tokio sprendimo diegimą „Android“ operacinę sistemą turinčiuose telefonuose, pirmiausia – jau pasirodžiusiame bendrovės „vardiniame“ telefone „Nexus S”. Be to, kompanija kuria ir bekontakčių mokėjimų sistemą.

Tačiau „Apple“ sprendimas diegti NFC būsimuosiuose „iPhone 5” telefonuose yra reikšmingas tuo, kad jau per pirmą prekybos naktį šį telefoną įsigys daugybė vartotojų, o kritinė NFC vartotojų masė yra reikalinga tam, kad bekontakčio atsiskaitymo sprendimus greičiau diegtų tiek mažmenininkai, tiek ryšio teikėjai, rašo „Silicon Alley Insider“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)