„Kinect“ gebės nustatyti žmonių amžių  (0)

Kompanija „Microsoft“ nori užpatentuoti technologiją, leidžiančią nustatyti žmogaus amžių. Šiam tikslui būtų naudojamas erdvinis jutiklis, integruotas į kompiuterinių žaidimų valdiklį „Kinect“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendžiant iš patento registravimo paraiškos, „Microsoft“ apie žmogaus amžių bandys spręsti pagal nuotoliniu būtų išmatuotas kūno proporcijas. Erdviniai jutikliai pamatuos vartotojo galvą, rankų ilgio ir ūgio santykį, galvos ir pečių pločio santykį ir kitus fiziologinius parametrus. Tam tikru algoritmu apskaičiuota rodiklių suma leis nustatyti apytikslį žmogaus amžių.

Kūrėjai siūlo naudoti šią technologiją, atskiriant suaugusius nuo vaikų ir pastariesiems blokuoti prieigą prie jiems netinkamo turinio, pavyzdžiui, žaidimų ar filmų suaugusiems. Patento registravimo paraiška buvo pateikta 2010-ųjų kovo pabaigoje, o informacija apie ją JAV Patentų biuro tinklalapyje pasirodė šių metų rugsėjo 29 dieną. Skelbiama, jog paraiška dar tebėra nagrinėjama.

Apie „Kinect“ galimybes nustatyti vartotojų amžių buvo kalbama ir anksčiau. Pavyzdžiui, 2010-aisiais parodoje „E3“ buvo kalbama, kad technologija leis keisti žaidimo sudėtingumo lygį priklausomai nuo žaidėjo amžiaus. Realu, jog ateities žaidimų kompiuteriuose šis funkcionalumas taip pat bus įgyvendintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: