„Motorola Droid RAZR“ – ploniausias išmanusis telefonas, palaikantis 4G ryšį (Video)  (10)

Kompanija „Motorola“ antradienį pristatė ploniausią, vos 7 milimetrų storumo, išmanųjį telefoną „Droid RAZR“, kuris palaiko 4G LTE ryšį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Plonesnis. Galingesnis. Greitesnis. Gudresnis“, – taip telefoną apibūdino „Motorola“ generalinis direktorius Sanjay Jha. Itin galingą 1,2 GHz taktinio dažnio dviejų branduolių procesorių, 1 gigabaitą operatyvinės atminties ir 4,3 colio įstrižainės ekraną turintis telefonas turi beveik viską, ko gali prireikti net pačiam išrankiausiam, rašo portalas Dvice.com. Labiausiai į akis krinta didelis ir ryškus „Super AMOLED qHD“ ekranas, kurio raiška – 960x540 taškų. Jis pagamintas naudojant „Gorilla Glass“ technologiją, kuri apsaugo ekraną nuo dužimo ir įbrėžimų. Analogiška technologija pritaikyta ir "Samsung" flagmane "Galaxy S II". Kita svarbi savybė – 4G LTE ryšio palaikymas. Šis ryšys leidžia pasiekti itin didelę interneto spartą (iki 100 Mbps). Tiesa, toks ryšys naudoja daugiau energijos, lyginant su duomenų perdavimu 3G tinkle, taigi ar ši funkcija duos daugiau naudos, nei vargo, parodys praktiniai bandymai ir vartotojų patirtis. Šis telefonas yra ankstesnės „Razr“ versijos, kuri buvo pristatyta dar prieš pirmąjį „iPhone“, 2007 metais, atnaujinimas. Iki šiol „Motorola“ išmaniųjų telefonų rinkoje kovojo pasitelkusi „Droid“ vardo gaminius, tačiau pardavimai augo tik iki „iPhone 4“ pristatymo. Taigi dabar „Motorola“ nusprendė grįžti prie ištakų – prie „Razr“. Pagrindiniai telefono privalumai – didelis ekranas, plonas korpusas, galingas procesorius, 4G LTE ryšys ir visa tai aptarnaujanti 1780 miliamperų per valandą (mAh) baterija. Anot gamintojo, be įkrovimo telefonas turėtų iškęsti daugiau nei 12 val. skambučių arba beveik 9 val. rodyti vaizdo įrašus. Maža to, telefono detalės yra atsparios drėgmei, taigi jis veiks ir lyjant, be to, nereikės jaudintis dėl išsipylusių skysčių.

Kitas „Droid RAZR“ privalumas – „Smart Actions“ programa, optimizuojanti programinę įrangą ir išjungianti nenaudojamas funkcijas, tokias kaip „Bluetooth“, „Wi-Fi“ ar GPS, arba sumažinti ekrano ryškumą. Anot kompanijos, ši programa leidžia iki 30 proc. efektyviau naudoti elementą.

Bene didžiausias įrenginio trūkumas yra tas, kad jis naudoja ne naujausią operacinės sistemos „Android“ versiją „Ice Cream Sandwich“, o gerokai seniau pristatytą „Gingerbread“. Žinoma, ji veikia sparčiai ir sklandžiai, bet konkuruoti su tuo pačiu metu pristatytu „Samsung Galaxy Nexus“ bus išties sunku. Tačiau, atsižvelgiant į tai, jog "Motorola Mobility" padalinys priklauso "Google" ir kad ta pati kompanija bendradarbiavo su "Samsung" kuriant "Galaxy Nexus", toks lengvai su naujausiu "iPhone 4S" galinčių konkuruoti  telefonų modelių išleidimas neabejotinai ženklina "Google" verslo strategijos krypimą į mobiliųjų įrenginių rinkos segmentą. Telefonas prekyboje pasirodys lapkritį, su dviejų metų sutartimi JAV jis kainuos 299 dolerius.

„Motorola Droid RAZR“ techninės specifikacijos:

  • Tinklas: GSM (850/900/1800/1900), UMTS (900/2100), LTE (700);
  • Procesorius: 1,2 GHz dviejų branduolių;
  • Ekranas: 4,3 colio įstrižainės, 960 x 540 tšk. raiškos, „Super AMOLED qHD“;
  • Operacinė sistema: „Android Gingerbread“;
  • Kameros: Galinė – 8 mln. taškų su blykste; priekinė – 1,3 mln. taškų;
  • Filmavimas: Vaizdas gali būti įrašomas ir atkuriamas 1080p raiška (30 kadrų per sekundę, MPEG-4/h.263/h.264/wmv);
  • Ryšiai: „Bluetooth 4.0“, microUSB, „Wi-Fi“ (802.11 b/g/n), microHDMI;
  • Sensoriai: Akcelerometras, kompasas, apšvietimo, atstumo;
  • Atmintis: 1 gigabaitas operatyviosios atminties ir 16 gigabaitų vidinės atminties (galima išplėsti iki 32 arba 48 GB naudojant microSD kortelę);
  • Elementas: 1780 miliamperų per valandą (mAh);
  • Išmatavimai: 130,7 x 68,9 x 7,1 milimetro;
  • Svoris: 127 gramai.

Siūlome pasižiūrėti telefono pristatymą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: