Eric Schmidt: „Google“ nusipirko „Motorola Mobility“ ne tik dėl patentų  (3)

„Google“ direktorių tarybos narys Erikas Šmitas (Eric Schmidt) teigia, kad jo kompanijos suplanuotas ir įgyvendintas „Motorola Mobility“ pirkimas susijęs ne tik su amerikiečių kompanijos turimu patentų portfeliu. Sandoris, kurio vertė siekia $12,5 mlrd. – tai ne tik patentų, bet ir „Motorola Mobility“ sukurtų produktų įsigijimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes tai padarėme ne tik dėl patentų“, – portalui Bloomberg teigė E. Schmidt´as. „Motorola komanda turi nuostabių produktų“. Šaltinių teigimu, minėtas sandoris leis „Google“ praplėsti savo įtaką išmaniųjų telefonų rinkoje ir sėkmingai konkuruoti su „Apple“ telefonu „iPhone“ bei operacine sistema „iOS“, kurių populiarumas nuolat auga. „Google“ visiškai „prarijus“ „Motorola“, paieškos gigantas gaus maždaug 17 000 patentų portfelį, kurie turėtų sustiprinti „Android“ OS padėtį.

Beje, pats Eric'as Schmidt'as iki 2009 m. vienu metu buvo ir „Apple“ direktorių tarybos narys ir „Google“ vykdomasis direktorius. Iš „Apple“ jis pasitraukė po to, kai konkurencija tarp dviejų kompanijų paaštrėjo iki tokio lygio, jog toliau „sėdėti ant dviejų kėdžių“ vienu metu tapo neįmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: