Portaluose paplito kenkėjiška programa  (10)

Portalas diena.lt pranešė apie kenkėjišką programą ir atsiprašo dėl jos paplitimo šio portalo skaitytojų kompiuteriuose. Informuojama, kad ši programa išplito per trečiųjų šalių reklaminių skydelių publikavimo sistemas. Ji sutrikdė ne tik portalo diena.lt, bet ir kai kurių kitų naujienų portalų darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų portalai neturėjo galimybių sustabdyti šios kenkėjiškos programos. Programą internautai gali nesunkiai pašalinti iš savo kompiuterių ir patys, vadovaudamiesi čia pateiktomis instrukcijomis.

Kenkėjiška programa „Security Sphere 2012“ yra netikra antivirusinė kompiuterio programa. Ji apgaulės būdu įdiegiama į kompiuterį ir vartotojui patoviai praneša apie grėsmes, neva aptiktas kompiuteryje, arba siūlo apgaulingus atnaujinimus „Flash Player“ programai (ji daugiausiai naudojama internetiniams vaizdo įrašams žiūrėti).

Jei į jūsų kompiuterį „įlindo“ ši programa, kaskart, kai perkrausite kompiuterį, ji praneš apie neva kompiuteryje aptiktas grėsmes. Dėmesio! Netrinkite nurodytų bylų rankiniu būdu, nes „Security Sphere 2012“ netikrina jūsų kietojo disko, o tik imituoja tai daranti. Paprastai nurodomi operacinės sistemos „Windows“ bylos, kurios yra visuose kompiuteriuose naudojančiuose šią sistemą.

Šios kenkėjiškos programos tikslas įbauginti kompiuterio savininką, kad kompiuteris užkrėstas ir siūlo nusipirkti licenzijos kodą, kuris, deja, nedaro nieko naudingo. Didžiausia blogybė ta, kad programa taip pat užkrečia ir interneto naršyklę ir naršant internete dažnai pamatysite pranešimus, kad atidaromas puslapis yra nesaugus.

Galite sulaukti tokių netikrų pranešimų apie grėsmes. Šių pranešimų pavyzdžiai išvardinti žemiau:

  • „Security Sphere 2012 Warning Intercepting programs that may compromise your privacy and harm your system have been detected on your PC. Click here to remove them immediately with Security Sphere 2012“
  • „Warning: Your computer is infected Detected spyware infection! Click this message to install the last update of security software…“
  • „Security Sphere 2012 Warning Your computer is still infected with dangerous viruses. Activate antivirus protection to prevent data loss and avoid theft of your credit card details. Click here to activate protection“
  • „Warning! Application cannot be executed. The file notepad.exe is infected. Please activate your antivirus software“

Jei pastebėjote, kad pas jus kompiuteryje atsirado „Security Sphere 2012“ programa – pašalinkite ją nedelsiant.

Automatinis pašalinimas

1 žingsnis

Prieš atsisiunčiant automatinį programos pašalinimo paketą, jums reikia panaudoti netikrą licencijos numerį „Security Sphere 2012“ programoje. Atsidarykite programą ir paspauskite viršuje dešinėje esantį mygtuką „Registration“. Atsidariusioje formoje įveskite skaičius: 8945315-6548431

Programa vis dar liks jūsų kompiuteryje, bet tai padės ją pašalinti. Kai suvesite skaičius, jums padėkos, kad nusipirkote licenzijos kodą ir programa imituos, kad pašalino užkrėstus failus. Iškarto po to programa pareikalaus, kad perkrautumėte kompiuterį.

Geriausia būtų, jei prieš suvedant skaičius ir įvykdytumėte 2-ąjį žingsnį.

2 žingsnis

Atsisiųskite (alternatyvi parsisiuntimo nuoroda) ir įdiekite automatinį šios kenkėjiškos programos pašalinimo paketą.

Dabar galite suvesti skaičius (jei jau suvedėte ir perkrovėte kompiuterį tiesiog paleiskite pašalinimo programą), perkrauti kompiuterį ir paleisti automatinį pašalintuvą. „Security Sphere 2012“ bus ištrinta iš jūsų kompiuterio ir problema išspręsta.

Rankinis pašalinimas

Pažengę vartotojai kenkėjišką programą gali pašalinti ir rankiniu būdu.

Instrukcija anglų kalba

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)