Išleistas laikraštis su papildytos tikrovės technologija (Video)  (5)

Taivane išleistas pirmasis pasaulyje popierinis laikraštis, siūlantis pasinaudoti papildytos tikrovės (augmented reality, AR) teikiamomis turinio išplėtimo galimybėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nukreipus į šio laikraščio straipsnį išmanųjį telefoną, jo ekrane galima pažiūrėti su šia tema susijusį videoreportažą, praneša „Wired UK“.

Mintis savo popierinių leidinių turinį praturtinti papildytos tikrovės galimybėmis kilo Taivano žiniasklaidos grupės „United Daily News“ vadovams. Sumanymas buvo įgyvendintas pasitelkus D. Britanijos bendrovės „Autonomy“, kurią šią vasarą įsigijo „Hewlett-Packard“, sukurtą „Aurasma“ technologiją. Ji dar vadinama „vizualine naršykle“, sakoma pranešime.

Naudojant „Aurasma“ į pasirinktus daiktus galima „įterpti“ įvairią informaciją ir objektus, kurie bus matomi tik į juos nukreipto išmaniojo telefono ekrane. Skirtingai nuo kitų panašios paskirties AR sistemų ši „vizualinė naršyklė“ gali veikti ne tik iš anksto nurodytose vietose, tačiau ir bet kur kitur: „Aurasma“ remiasi ne GPS signalais, o atvaizdų atpažinimu. Be to, „Aurasma“ leidžia interpretuoti nesudėtingus vartotojo judesius.

Pranešama, kad su „Aurasma“ jau suderinami „Android“ ir „iOS“ operacines sistemas naudojantys mobilieji įrenginiai.

„United Daily News“ užsakymu buvo sukurta progama „Vmagic“ išmaniesiems telefonams, kuriuose realizuota papildomo virtualaus turinio generavimo laikraščiuose funkcija. Tokį telefoną turintys skaitytojai gali nukreipti jo fotokamerą į pasirinktą laikraščio straipsnį, nuotrauką ar reklaminį skelbimą ir po poros sekundžių pamatyti su juo susijusį vaizdo siužetą.

Kaip atrodo laikraštis su papildytos tikrovės technologija, galima pamatyti šiame vaizdo siužete.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)