Pristatytas naujos kartos stomatologams skirtas robotas – treniruoklis (Video)  (0)

Skaitmeninės įrangos gamintoja Morita Manufacturing, bendradarbiaudamas su Japonijos Stomatologijos universitetinės ligoninės specialistais, sukūrė robotą Simroid, kuris skirtas stomatologų paruošimui. Pirmasis prototipas buvo pristatytas dar 2007 m., tuo tarpu dabartinė versija pažengusi žymiai toliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Actroid serijos robotas gana smarkiai nuo daugumos kitų „neišraiškingų metalinių fantomų“, kurie paprastai naudojami šios specialybės atstovams mokyti. Savo ruožtu Simroid daug panašesnis į žmogų. Robotas aptrauktas panašia į tikrą silikonine oda, o burnos ertmėje įdiegta galybė įvairiausių jutiklių.

Vienas iš svarbiausių skirtumų, lyginant su praeitais prototipais – balso komandų palaikymas: praktikantai gali kalbėti su robotu, o šis sugeba reaguoti. Jutikliai išdėstyti ne tik burnos ertmėje, bet Simroid korpuse. Jei pradedantysis stomatologas padaro neteisingą judesį, kuris pacientui – robotui suteikia skausmo ar diskomforto jausmą, robotas sujuda ir bando apie tai pasakyti gydytojui. Ir aišku, su būdingu akcentu, kadangi burna atverta. Reaguojama, net jei gydytojas spaudžia krūtinę.

Be roboto sistema dar turi kelias kameras, kuriomis instruktoriai gali kontroliuoti diagnozės nustatymo ir operacijos eigą. Kalbant apie kalbines funkcijas, Simroid kūrėjai pažymėjo, kad palaikomos japonų ir anglų kalbos. Tai reiškia planuojamą šių robotų-treniruoklių eksportą, o galbūt ir didesnio kalbų paketų įdiegimo galimybę. Autorių teigimu, sistema „užbaigta 99%“, darbas dar tęsiasi, tačiau projektas greitu metu iš tikrųjų turėtų virsti komerciniu produktu.

Panašia tema galite paskaityti apie giminingą robotą „Hanako“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)