„Chrome 15“ tapo populiariausia naršyklės versija pasaulyje  (23)

Interneto naršyklė „Google Chrome“ ir toliau gerina vieną rekordą po kito. Neseniai „Chrome“ savo populiarumu aplenkė „Firefox“, tačiau tai dar ne viskas. Paskutiniai interneto portalo „StatCounter“ duomenys rodo, jog šios programos versija „Google Chrome 15“ tapo pačia populiariausia naršyklės versija pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, bendrai paėmus „Internet Explorer“ ir toliau dominuoja rinkoje, o visa šios programos užimamos rinkos dalis susideda iš IE9, IE8, IE7 ir net „senutės“ IE6. Tuo tarpu „Chrome“ automatinio atsinaujinimo sistema (panašiai, kaip ir „Firefox“ atveju) leidžia turėti šviežiausią naršyklės versiją – ir ataskaitinio laikotarpio metu tai buvo būtent „Chrome 15“. Antroje iliustracijoje pateikti duomenys byloja apie paskutinės lapkričio savaitės statistiką, kai „Chrome 15“ priklausė 23,6 %, tuo tarpu IE8, kaip populiariausiai „Internet Explorer“ versijai – 23,5 %. Aišku, toks palyginimas nėra visiškai korektiškas, kadangi IE8 rinkos dalis nuolat krenta dėl augančios IE9 dalies, tačiau „Chrome“ vartotojų skaičiaus nuolatinis augimas negali būti nepastebėtas.

Beje, Microsoft planuoja nuo kitų metų sausio mėnesio į automatinį atnaujinimą įtraukti ir IE8 versiją, kurią naudoja „Vista SP2“, „Windows 7 RTM“ ir SP1 operacinių sistemų savininkai. Kai tik tai bus padaryta, „Internet Explorer 9“ rinkos dalis turėtų smarkiai išaugti ir aplenkti savo konkurentus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (23)

Susijusios žymos: