Tai, dėl ko naujasis „iPad“ pavadintas tiesiog „iPad“  (52)

„iPad HD“ ir „iPad 3“. Tai keli vardai, kuriais technologijų pasaulio atstovai spekuliavo iki pat kompanijos „Apple“ sukurtos naujausios planšetės „iPad“ pristatymo. Tiesa, tą patį vakarą supratome, kad tie vardai nėra teisingi, o mes išvydome tiesiog „naują „iPad“ ( angl. - The new „iPad“ ).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau kodėl naujasis „iPad“ pavadintas tiesiog „iPad“? Kodėl planšetė nebuvo pavadinta tiesiog „iPad 3“ vardu, kas būtų logiškas žingsnis atsižvelgiant į naujosios planšetės pirmtakus?

Kaip šiandien skelbia įtakingas dienraštis „The Wall Street Journal“, „Apple“ viceprezidentas Phil Schiller, kuris yra atsakingas už prekybą kompanijos sukurtais produktais visame pasaulyje, paklaustas, kodėl naujasis „iPad“ pavadintas būtent tokiu vardu, atsakė, jog kompanija tiesiog „nenori būti nuspėjama“.

Noras būti nenuspėjamiems yra visiškai pateisinamas ir suprantamas, tačiau vidinis balsas kužda, jog yra kažkas daugiau, nei vien tik noras būti žingsniu priekyje kitų.

Ar kada nors atkreipėte dėmesį, kaip „Apple“ kaskart išleisdama naujus kompiuterius „iMac“ ir „MacBook Air“ bei muzikos grotuvus „iPod touch“ juos pavadina?

2009 metais, kai buvo išleistas atnaujintas „iMac“, kompiuteris vadinosi tiesiog „iMac“. Pernai niekas nepasikeitė – atnaujintas kompiuteris išleistas tokiu pačiu vardu. „MacBook Air“ taip pat kelintus metus leidžiamas tuo pačiu vardu, nepakeičiant nė vienos raidės. Tas pats ir su muzikos grotuvais „iPod touch“.

Tad kokia priežastis yra skaičiaus dingimas nuo „iPad“ vardo? Juk iki šiol jis buvo, o anksčiau pristatyti produktai rodo, jog permainų pavadinimuose „Apple“ netoleruoja.

Per ilgą laiką „Apple“ leido suprasti, kad jai nerūpi techniniai duomenys. Darbinė atmintis, vidinė talpa ar procesorių taktiniai dažniai kompanijai nereiškia labai daug, todėl ji stengiasi, jog vartotojams tai taip pat nerūpėtų. Juk tiesą sakant – mes tenorime, kad kompiuteriai mums veiktų be trikdžių.

Dabar, regis, „Apple“ nori, kad jums nerūpėtų kokios kartos „iPad“ modelį jūs turite. Vakarykščio renginio detalės rodo, kad jūs neturite „iPad 3“, jūs turite „iPad“. Galbūt jūs neturėsite „iPhone 5“, tačiau jūs turėsite „iPhone“. Ir visiškai nesvarbu, kad jūsų kaimynas turi naujesnės kartos „iPad“; svarbiausia, kad planšetinis kompiuteris veiktų be trikdžių ir kuo mažiau apkrautų jūsų smegenis. Prisiminkite kelių paskutinių „iPad“ pristatymų frazę: „iPad“ tiesiog veikia“.

Galbūt ateityje išvysime be numeracijos ne tik „iPhone“, bet ir mobiliosios operacinės sistemos „iOS“ versijas. Na, o iš esmės išvada peršasi tokia, jog „Apple“ tenori kuo mažiau apkrauti vartotojų mąstysena bei neprivesti jų į tokią kryžkelę, kuomet nebegali atskirti produktų vienų nuo kitų. O ar tai išeis į naudą – pamatysite ateityje. Galbūt netolimoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: iTouch.lt
iTouch.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (52)