Švedijos mobiliojo ryšio operatoriai ruošiasi užblokuoti „Skype“  (12)

Ilgai pranašautas atviras telekomunikacijų bendrovių karas su internetinės telefonijos (VoIP) paslaugomis, suteikiančiomis galimybę nemokamai kalbėtis internetu, regis, netrukus prasidės ir Švedijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijos spauda praneša, kad šios šalies telekomunikacijų bendrovės nori įdiegti techninius sprendimus, blokuosiančius internetinės telefonijos programų, tokių kaip „Skype“ ar „Viber“, naudojimą savo tinkluose. Antai bendrovės „Telia Mobile“ atstovė Charlotte Züger Švedijos radijui (Sveriges Radio) sakė, kad egzistuoja technologija, blokuojanti mobiliojo ryšio tinkluose naudojamas „VoIP“ paslaugas.

„Tai reikštų, jog bus nauji paslaugų teikimo planai, į kuriuos jų (VoIP programų – red.) naudojimas nėra įtrauktas, todėl jos neveiks. Tiesiog manau, kad turėtume ruoštis susimokėti už įvairias paslaugas, nes skirtinguose planuose įtraukti skirtingi dalykai“, – sakė ji.

Neseniai Europos elektroninių komunikacijų reguliavimo agentūra (BEREC), atsakinga už telekomunikacijų bendrovių veiklos reguliavimo priežiūrą visoje Europos Sąjungoje, pranešė, kad Švedijos operatoriai anaiptol ne vieninteliai, kurie nori, jog jų klientai negalėtų naudotis nemokamais interneto telefonijos programų siūlomais pokalbiais. Tačiau Švedijos mobiliojo ryšio bendrovių, norinčių užsitikrinti, kad „VoIP“ skambučiai nekeltų pavojaus mokamiems pokalbiams jų ryšio tinklais, planus gali sujaukti Europos Komisija, svarstanti galimybę uždrausti mobiliojo ryšio operatoriams blokuoti „Skype“ ir kitas panašias nemokamų pokalbių programas.

Europos Komisija mano, kad būtina išlaikyti vadinamąjį „interneto neutralumą“, tai yra, užtikrinti, kad visi interneto tinklu perduodami duomenys būtų vertinami vienodai nepriklausomai nuo jų pobūdžio. Taigi, ryšio operatoriams neturėtų būti leidžiama kontroliuoti, kaip klientai naudojasi jų tinklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)