Paaugliai kasdien išsiunčia vidutiniškai po 60 žinučių  (0)

Šiais laikais JAV paaugliai išsiunčia daugiau žinučių nei bet kada anksčiau, skelbiama naujoje ataskaitoje, kurią parengė „Pew Internet“ ir „American Life Project“. Tyrimo duomenys rodo, kad paaugliai per dieną išsiunčia vidutiniškai 60 žinučių. 2009 metais šis skaičius buvo „tik“ 50, rašo interneto portalas cbslocal.com


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiausiai savo telefonus maigo vyresnio amžiaus panelės – jos per dieną išsiunčia 100 žinučių. Palyginimui to paties amžiaus berniukai išsiunčia apie 50 žinučių per dieną.

Tekstinės žinutės yra populiariausia paauglių bendravimo priemonė: kasdien žinutes siuntinėja 63 proc. paauglių. Palyginimui, kasdien skambina tik 39 proc. paauglių, o tiesiogiai bendrauja tik 35 proc. paauglių. Kitos bendravimo priemonės yra socialiniai tinklai (29 proc.), greitųjų žinučių siuntimo programos (22 proc.), pokalbiai fiksuoto ryšio linijomis (19 proc.) ir elektroniniai laiškai (6 proc.).

Dažnesnis žinučių rašymas nebūtinai reiškia mažiau telefono skambučių. Tyrimas išaiškino, kad daugiausiai žinutėmis bendraujantys paaugliai patenka ir į daugiausiai kalbančiųjų sąrašus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)