Tinklalapis „Wolfram Alpha“ padės išanalizuoti Šekspyro kūrinius  (0)

Dirbtinio intelekto elementus naudojančios paieškos sistemos „Wolfram Alpha“ kūrėjai praneša, jog į savo sukurtos sistemos duomenų bazę įdėjo visus garsaus anglų dramaturgo ir poeto Viljamo Šekspyro kūrinius, tad nuo šiol šio žymaus menininko tekstų analizę bus galima atlikti automatizuotai tiesiog internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Wolfram Alpha" nėra klasikinė paieškos sistema, kaip tai gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio: tarnyba negeneruoja nuorodų sąrašo. Sistema atsakymą į vartotojo užklausą pateikia savarankiškai. Sistemos pagrindą sudaro kompanijos "Wolfram Research" sukurtas garsusis matematinės algebros produktas "Mathematica". Tai leidžia užklausas išskaidyti į atskirus struktūrinius elementus ir pateikti konkretų atsakymą. Viskas imama iš struktūruotos žinių bazės, kurios medžiaga apima daugybę mokslų, įskaitant matematiką, fiziką, chemiją, mediciną, astronomiją, ekonomiką ir t.t.

Duomenų bazės apie V. Šekspyro darbus atsiradimas padės studentams, lingvistams ir literatūros ekspertams atlikti detalią anglų dramaturgo kūrybos analizę. Pavyzdžiui, galima paklausti, kiek žodžių ir sakinių yra viename ar kitame jo kūrinyje, taip pat bus pateikta ir palyginamoji kelių kūrinių statistika.

„Wolfram Alpha“ padės surinkti informaciją apie V. Šekspyro kūrinių herojus, apskaičiuos vidutinį žodžių ilgį, sugeneruos dialogų laiko liniją ir t. t. Užduoti bet kokį klausimą, susijusį su Šekspyro kūriniais, galima pasinaudojus šia nuoroda. Tiesa, turėkite omenyje, kad tai daugiau statistinė duomenų bazė, ir labai tikslių atsakymų į klausimus „kodėl“ ar „kaip“, nesitikėkite.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: