Kompiuterių virusai skverbiasi į televizorius  (9)

Nors gal dar per anksti teigti, kad televizoriuose reikia diegti antivirusinę įrangą, du neseniai atskleisti pažeidžiamumai populiariuose televizorių modeliuose skatina pagalvoti apie priešvirusinę televizorių apsaugą ateityje, rašo interneto portalas arstechnika.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarąjį virusą atrado Italijoje dirbantis Luigis Auriemma, kuris ieško apsaugos trūkumų „Microsoft Windows“ sistemose, video žaidimuose ir net industriniuose įrenginiuose, tokiuose kaip užtvankų valdymo sistemos.

Tyrinėdamas savo brolio televizorių „Samsung D6000“, jis netyčia atrado būdą, kaip nuotoliniu būdu priversti televizorių nuolat iš naujo įsijunginėti netgi po išjungimo. Televizorius buvo prijungtas prie informacinio namų tinklo, tad L. Auriemma manė, kad būtų smagu iškrėsti pokštą broliui. Pasinaudojus kompiuteriu, prijungtu prie to paties tinklo, L. Auriemma norėjo, kad ant televizoriaus ekrano atsirastų žinutė. Tačiau televizorius staiga pradėjo išsijunginėti ir įsijunginėti, o jo sustabdyti niekas negalėjo. L. Auriemma sako, kad jei televizorius turėtų savo IP adresą, jį užpulti būtų galima internetu.

Dvi savaitės prieš L. Auriemmos atradimą, tyrėjas Gabrielis Menezesas Nunesas sugebėjo pažeisti kita populiarų televizorių – „Sony Bravia“ televizorių. „Negalima pakeisti garso, kanalų ar įjungti bet kokią funkciją, – rašė jis apie ataką. – Po 35 s televizorius nustojo dirbęs ir vėl įsijungė. Tai nutiko tris kartus. Ketvirtą kartą jis išsijungė. Per mažiau nei 3 minutes televizoriaus nebebuvo galima valdyti nuotoliniu būdu. Reikėjo jį įjungti rankiniu būdu.“

Šiuo metu vis daugiau elektrinių prietaisų yra prijungiami prie interneto ir namų tinklų, tad tikėtina, kad jų vidinę programinę įrangą užpuls panašūs virusai į tuos, kurie metų metus puolė „Microsoft“, „Adobe“ produktus, o neseniai pradėjo atakuoti ir „Apple“.

Nėra aišku, ar gamintojai yra pasiruošę apsaugoti savo gaminius nuo programų kenkėjų. Pasak L. Auriemmos, jis kreipėsi į „Samsung“, kad šie pasakytų, kaip sutaisyti televizorių ir šie negalėjo svariai pagelbėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)