„10.10.10“ dienos kodą hakeriai pritaikė „iPhone“  (4)

Hakerių grupės „Chronic Dev Team“ nariai anonsavo naują „Apple“ telefono „iPhone 4“ ir kitų „iOS 4.1“ operacinę sistemą naudojančių įrenginių „išlaužimo“ įrankį, pranešė „RedmondPie.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši procedūra suteikia galimybę diegti į „iPhone 4“ telefonus trečiųjų šalių programas, kurių nėra oficialioje jiems skirtos programinės įrangos platinimo svetainėje „App Store“.

„Chronic Dev Team“ nariai skelbia, kad „iPhone 4“, „iPod touch“ grotuvui ir „iPad“ planšetiniam kompiuteriui skirtos „išlaužimo“ priemonės bus paskelbtos internete sekmadienį, 10 val. 10 min. 10 sekundžių GMT laiku. Taip sąmoningai bus pasinaudota vadinamąja simetrine data – 2010 10 10. Tikslų šio įrankio paskelbimo internete laiką sąlyginai galima pažymėti ir taip: 10.10.10.10.10.10.

Po dviejų dienų įvyksianti vadinamoji datos simetrija, kai sutampa du paskutinieji metų, mėnesio ir dienos skaičiai, kartojasi kasmet nuo 2001-ųjų ir tęsis iki 2012 metų. Artėjanti spalio 10-osios data kai kuriems prietaringiems žmonėms sukėlė įtarimų, jog tą dieną gali aktyvuotis į kompiuterį patekęs virusas sąlyginiu pavadinimu 10.10.10 arba į internetą gali būti paleistas naujas pavojingas kompiuterinis užkratas. Nors realus milžiniškas pavojus menkai tkėtinas, bet simbolinę datą kai kurie kompiuterių specialistai gali norėti pažymėti - kad ir tokiais būdais, kaip ir su „iPhone 4“ „išlaužimo“ priemonių paviešinimu. 

„Chronic Dev Team“ programuotojai pabrėžia, kad „atrakinti“ bus galima tik „Apple“ procesorių A4 naudojančius įrenginius. Taigi, jo nebus galima pritaikyti ankstesniems „Apple“ telefonų ir muzikos grotuvų modeliams.

Naujasis „atrakinimo“ priemonių rinkinys esą remiasi rugpjūtį „Chronic Dev Team“ narių aptikta „SHAtter“ saugumo spraga. Skelbiama, kad „atrakinimo“ procedūra bus atlikta pilnai, o telefono ar kito įrenginio nereikės prijungti prie kompiuterio, kai jis bus įjungtas po perkrovimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)