Jau prieinama "Firefox 14 Aurora" versija  (17)

Iš karto po to, kai pasirodė finalinė "Firefox 12" ir "Firefox 13 Beta" versijos, "Mozilla Aurora" kanale, skirtame programinės įrangos kūrėjams, "Mozilla" bendruomenė patalpino preliminariąją "Firefox 14" versiją, kurią parsisiųsti ir išbandyti gali visi norintys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pagrindinių naujosios versijos ypatumų galima paminėti iš adreso laukelio pašalintą tinklalapio ikoną (favicons), kuri yra kairėje URL adreso pusėje. Kūrėjų teigimu, tais leis geriau apsaugoti vartotojus nuo sukčiavimui skirtų interneto puslapių, kurie imituoja saugų prisijungimą stilinga spynele.

Be to, pagal nutylėjimą įdiegta SSL algoritmu apsaugota "Google Search" paieška, t. y. vartotojų įvedamos užklausos interneto naršyklėje bus nukreipiamos per apsaugotą portalo HTTPS-versiją, o ne standartinę, kaip šiuo metu. priminsime, jog saugioji "Google" paieškos sistemos versija dar prieš keletą mėnesių pagal nutylėjimą tapo prieinama daugeliui vartotojų, na, o "Mozilla" nusprendė, kad tai yra labai praktiškas ir patogus naudoti dalykas.

Be viso kito, "Firefox 14" atsirado opcija Click-to-Play, uždraudžianti programinių naršyklės priedų veiklą (tame tarpe ir "Flash"), jei jų veiklai nebus duotas vartotojo sutikimas. Tokiu būdu, jei vartotojas norės peržiūrėti "Flash" turinį kokiame nors interneto puslapyje, reikės pelyte paspausti tą sritį, kur jis yra (naršyklėje jis bus pavaizduotas kaip juodas laukelis). Tuo pačiu bus sumažinta sistemos apkrova bei padidinta apsauga nuo kibernetinių nusikaltėlių. Kaip tikimasi, "Firefox 14" finalinė versija turėtų debiutuoti jau liepos mėnesį.

  • Išbandyti Firefox 14 Aurora versiją: nuoroda
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: