Už klaidinančią „iPad“ reklamą „Apple“ skirta 2 mln. dolerių bauda  (12)

Australijos teismas kompanijai „Apple“ skyrė 2,25 mln. Australijos dolerių (6,1 mln. Lt) baudą už klaidinančią planšetinio kompiuterio „iPad“ reklamą, kurioje buvo nurodoma, kad jis palaiko 4G ryšį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį sprendimą teismas priėmė praėjusį penktadienį, praneša Arstechnica.com. „Apple“ sutinka mokėti baudą ir teismo sprendimo neskųs.

Į teismą dėl klaidinančios reklamos kreipėsi Australijos konkurencijos ir vartotojų teisių komisija. Anot jos, „Apple“ teiginiai, esą „iPad“ palaiko „Wi-Fi“ ir 4G interneto ryšį Australijoje yra klaidinantys, kadangi iš tiesų ketvirtosios kartos mobiliojo ryšio paslaugomis gali naudotis tik JAV ir Kanados gyventojai. Australijoje, kaip ir Europoje, galioja kitokie standartai, taigi „iPad“ naudotis 4G ryšiu neįmanoma.

„Apple“ praėjus vos kelioms dienoms nuo prekybos Australijoje pradžios suskubo įspėti naujojo „iPad“ pirkėjus, kad jie 4G ryšiu pasimėgauti galės tik išvykę į JAV ar Kanadą. Bet vartotojų teisių gynėjai nusprendė, kad to nepakanka ir kreipėsi į teismą.

Manoma, kad užbaigus teisinius formalumus „Apple“ savo planšetinį kompiuterį Australijoje reklamuos tiesiog kaip palaikantį „Wi-Fi“ ir mobilųjį internetą – panašiai ji jau pasielgė keliose kitose šalyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: