„Apple“ išmokės dividendus ir išpirkinės savo akcijas  (4)

Bendrovė „Apple“ paskelbė, kad savo sukauptus pinigus panaudos mokėdama dividendus akcininkams ir išpirkdama dalį savo akcijų, rašo bbc.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijų gigantai paskelbė, kad nuo liepos kas ketvirtį išmokės po 2,65 JAV dolerių (apie 7 litus) už akciją. Be to, iki 10 mlrd. sukauptųjų JAV dolerių bus skirti savų akcijų išpirkimui – akcijos bus superkamos kitais finansiniais metais, kurie prasidės 2012 metų rugsėjo 30 dieną.

Praėjusių metų pabaigoje „Apple“ paskelbė, kad sąskaitose sukaupė 97,6 mlrd. JAV dolerių. Tikimasi per artimiausius trejus metus 45 mlrd. dolerių iš tų pinigų sunaudoti. „Dalį pinigų sunaudojome puikioms investicijoms į mūsų verslą per suaktyvintus tyrimus ir diegimą, įsigijimus, naujų mažmeninės prekybos parduotuvių atidarymus, strateginius išankstinius apmokėjimus ir kapitalines išlaidas mūsų tiekimo grandinėje, plėtojant infrastruktūrą. Ir ateityje šios investicijos bus didinamos“, - pareiškime teigė bendrovės generalinis direktorius Timas Cookas.

„Netgi su tokiomis investicijomis galime palaikyti finansinį fondą strateginiams atvejams ir turėti pakankamai pinigų verslui vykdyti. Taigi, pradėsime dividendų išmokėjimo ir akcijų išpirkimo programą“, - pridūrė „Apple“ vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: