Tendencijos: Prekyba virtualiais daiktais už realius pinigus – kriminalinis nusikaltimas  (12)

Pietų Korėjos valdžios institucijos rimtai ketina įstatymais uždrausti prekybą virtualiais daiktais už realius pinigus. Su tokiu įstatymo projektu į Vyriausybę ir Parlamentą kitą mėnesį kreipsis šalies Kultūros, sporto ir turizmo ministerija. Jeigu viskas įstatymo pataisų autoriams susiklostys sėkmingai, naujovė įsigalios jau šių metų antroje pusėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš priežasčių, kodėl Pietų Korėjos valdžios institucijos atkreipė dėmesį į tokį žaidėjų aktyvumą – tai beprotiškai didelis šios šalies studentų susidomėjimas interneto žaidimais. Ministerijos pareigūnai mano, jog tą laiką galima praleisti naudingiau, pavyzdžiui, mokantis arba užsiimant kitokia naudinga veikla.

Antras negatyvus aspektas – vis gausėjantys skriptai ir kitokios gudrybės, kadangi visa tai leidžia automatizuotai rinkti žaidimuose virtualius resursus, kuriuos vėliau galima perparduoti. Už tokią veiklą siūloma ne tik bausti finansiškai, tačiau ir sodinti į kalėjimą (čia be virtualių gėrybių gali tekti praleisti net iki 5 metų).

Pranešama, jog jei įstatymas įsigalios, bus atliktas specialus teisėsaugos institucijose dirbančių pareigūnų instruktažas, siekiant išsiaiškinti pažeidėjus ir patraukti juos baudžiamojon atsakomybėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)