„Google“ žodynas: jokių žodžių, tik vaizdai  (0)

Du Londono menininkai, Benas Westas ir Felixas Heyesas, sukūrė tai, ką būtų galima pavadinti pirmuoju „Google“ žodynu. Tačiau jis nėra virtualus, be to, kitaip nei įprastame žodyne, vietoje žodžių pateikiama tik daugybė iliustracijų, praneša portalas TechCrunch.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konceptualiojo meno pavyzdžiu laikytinas kūrinys yra įprasto anglų kalbos žodyno pakaitalas, kuriame vietoje konkretaus žodžio yra pateikiamas pirmasis paveikslėlis, rastas įvedus šį žodį į „Google“ vaizdų paiešką. Kitaip sakant, vietoje 21 tūkst. anglų kalbos žodžių leidinyje yra pateikiama tiek iliustracijų.

Daugiau kaip 1200 puslapių apimties knyga buvo sukurta pasitelkus PHP programavimo kalbą, tiksliau – vieno menininko brolio sukurtas dvi programas. Vienos jų funkcija buvo apdoroti įprasto žodyno tekstą ir, atlikus paiešką „Google“ sistemoje, atsiųsti iliustracijas. Kitos – tvarkingai sudėti paveikslėlius pagal abėcėlę ir sukurti PDF failą.

„Tai yra nefiltruotas, nekritiškas įrašas apie žmonijos kultūros būklę 2012 metais“, – knygos idėją CreativeApplications.net duotame interviu apibūdino vienas jos autorių, B.Westas. Apytiksliu jo skaičiavimu, maždaug pusę šio „Google žodyno“ sudaro šokiruojančios medicininės nuotraukos, pornografija ar prastos karikatūros.

Originali knyga turi kietą ornamentuotą viršelį su aukso spalvos „Google“ logotipu ir nėra parduodama, tačiau menininkai tikisi išleisti ir seriją minkšto viršelio leidimų, kuriuos bus galima įsigyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: