Prezidentė: Vyriausybė turi atremti dezinformaciją apie VAE  (7)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nesako, kaip balsuos patariamajame referendume dėl Visagino atominės elektrinės (VAE), tačiau, jos nuomone, atominės jėgainės projektas būtų naudingas visam regionui, jei tik jis būtų skaidrus, sąžiningas ir atsietas nuo politinių intrigų. Maža to, šalies vadovė mano, jog Vyriausybė turėtų atremti viešumoje rėžiamą dezinformaciją apie projektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kaip aš balsuosiu? Tai kaip aš balsuoju visur. Tai yra mano, kaip ir kiekvieno piliečio asmeninis reikalas. Ar galiu taip pasakyti? Bet, kaip minėjau, jei jūs turite galvoje atominės elektrinės statybas, mano atsakymas buvo toks – tam, kad žmonės tikrai galėtų apsispręsti, Vyriausybė turėtų iki galo atlikti namų darbus. Žmonės turi būti visiškai, iki detalių informuoti apie projektą, reikia atvirai ir realiai kalbėtis su žmonėmis, kad jie galėtų priimti pagrįstą sprendimą“, – Anykščiuose žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Paklausta, ar jos nuomonė, kad VAE projektas Lietuvai turi strateginę reikšmę, nepasikeitė, prezidentė teigė, jog vis dar mano, kad Lietuvai būtų naudinga dvidešimt-trisdešimt metų likti atominės energetikos šalimi.

„Aš manau, kad Lietuvai yra naudinga artimiausius dvidešimt-trisdešimt metų išlikti atominės energetikos šalimi, šalia alternatyvios energetikos vystymo. Tai projektas, kuris gali regionui duoti didžiulį ekonominį postūmį. Jis yra naudingas, bet jis naudingas, jei bus skaidrus, sąžiningas, be visokių politinių intrigų ir kai visos politinės jėgos prisiims atsakomybę už jį. Tai yra, jei tai bus visų politinių jėgų ir mūsų žmonių sprendimas. Be to, neužtenka informacijos, kuri yra viešoje erdvėje – esama daug spekuliacijų, yra daug dezinformacijos. Ir tai Vyriausybės atsakomybė tą dezinformaciją, iškreiptą informaciją pakeisti“, – sakė D. Grybauskaitė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Eglė Samoškaitė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)