RIM išleidžia „BlackBerry PlayBook“ su LTE ryšiu  (0)

Bendrovė „Research in Motion“ (RIM) paskelbė, kad jau kitą savaitę pasauliui pristatys „BlackBerry PlayBook“ planšetę su LTE ryšiu. Rugpjūčio 9 d. planšetę galės įsigyti tik Kanados gyventojai, o Europą ir JAV planšetė pasieks po kelių mėnesių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LTE ryšiu aprūpinta planšetė mažai kuo skiriasi nuo senesnio „PlayBook 2“ su WiFi. Vietoje 1GHz procesoriaus rasime 1,5GHz, vietoje 16GB talpos – 32GB. Tačiau jei talpos jums bus mažoka, planšetėje yra „microSD“ jungtis. Ekranas (kaip dabar madinga) yra 7 colių įstrižainės su 1024 x 600 raiška. Bendravimui ir aplinkos fiksavimui: 3 ir 5 megapikselių fotokameros įrenginio priekyje ir nugaroje. Įrenginio kaina dar neskelbiama, tačiau labai tikėtina, kad ji bus panaši į „Amazon Kindle Fire“ ar „Google Nexus 7“. Juk iš esmės RIM ir taiko į šį segmentą.

Šiek tiek keista ši RIM strategija. Juk naujoji operacinė sistema „BlackBerry 10“ dar toli ateityje, o būtent ji, o ne paspartėjusi planšetės sparta pradžiugintų pirkėjus. Kita vertus, RIM puikiai supranta, kad rudenį startuos „Microsoft“ su savo „Surface“ planšetėmis, kažkokius atnaujinimus gali pristatyti ir „Apple“, „Samsung“ bei „Amazon“, tad Kanados gamintojas nenori likti nepastebėtas. Tačiau ar ši strategija teisinga?

Ne paslaptis, kad „Surface“ ir „PlayBook LTE“ nesivaržys, nes tai skirtingos įrenginių kategorijos. Tas pats ir su „Apple iPad“. Lieka „Google Nexus 7“ ir „Amazon Kindle Fire“ ir mažesnės įstrižainės „Samsung“ gaminiai. Šioje įrenginių kategorijoje sparta jau nėra svarbi, mat ir senesnis „PlayBook“ veikė be problemų, o dominuoti pasaulyje jam trukdė ir vis dar trukdo operacinė sistema ir mažas jai skirtų programėlių skaičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)