Kvantiniai taškai leis LCD konkuruoti su OLED ekranais  (0)

Pačios geriausios LCD televizorių ir monitorių matricos geba apimti tik apie 70% "Adobe RGB" standartu apibrėžtos spalvinės gamos, o tai yra vienareikšmis tokio tipo ekranų minusas, nežiūrint į jų spartą ir pigumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai susiję su tuo, jog pašvietimui naudojami mėlynos spalvos šviesos diodai, padengti geltonu fosforu, o pastarasis mėlyną spalvą paverčia balta (tiksliau – ne visai balta, o tai ir lemia problemas su spalvų atvaizdavimu).

Ieškodami pilnavertės spalvinės gamos, susidomėję kokybišku spalvų perteikimu pirkėjai priversti atkreipti dėmesį į sprendimus su kitais matricų tipais. Vis tik kompanijos "Nanosys" inžinierių teigimu, LCD technologija vis dar gali progresuoti, praneša portalas Technology Review.

Tam, kad šviesos diodai gautų fosforo sluoksnį, "Nanosys" specialistai nusprendė panaudoti papildomą šviesos filtrą, kuris padengia ekraną. Tai - permatoma plastikinė plėvelė su įlašintais vadinamaisiais kvantiniais indžio fosfido ir kadmio taškais. Toks šviesos filtras išsklaido apie du trečdalius mėlynos spalvos į raudoną ir žalią. Bandymai parodė, jog jo panaudojimas leidžia LCD ekranui parodyti daug ryškesnį ir sodresnį vaizdą, apimant praktiškai pilną RGB spalvinę gamą. Pastarosios technologijos naudojimas dabartiniame LCD ekranų gamybos procese, "Nanosys" ekspertų teigimu, yra labai paprastas ir praktiškai neįtakos galutinio produkto kainos.

Šiuo metu kompanijos atstovai jau tariasi su eile gamintojų, ir visai tikėtina, jog komercinis pastarosios technologijos naudojimas bus pradėtas įgyvendinti 15,6“ įstrižainės ekranus turinčiuose nešiojamuose kompiuteriuose, o pastaruosius bus galima pamatyti, jei viskas klostysis sėkmingai, jau 2013 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: