"Google" pratęsė susitarimą su norvegų "Opera" iki 2014 metų  (1)

Norvegų kompanija "Opera Software", kuri yra populiarios interneto naršyklės "Opera" kūrėja, pranešė, jog pasirašė naują bendradarbiavimo sutartį su "Google". Tai reiškia, jog dar keletą metų norvegų naršyklėse (stacionarioje ir mobilioje versijose, įskaitant "Opera", "Opera Mobile" ir "Opera Mini") matysime integruotą "Google" paieškos sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime spaudai nurodoma, jog pastaruoju susitarimu numatoma plėtoti įvairius "Opera Software" ir "Google" produktus, o tai reiškia, jog bus numatytas finansavimas iš "Google" pusės. Antra vertus, norvegų įsipareigojimai liko „už kadro“. Naujasis susitarimas pakeis prieš tai buvusį, kuris buvo sudarytas 2009 m. spalio 20 d. Nauja sutartis baigsis 2014 rugpjūčio 31 d.

Paieškos gigantas panašią sutartį dėl partnerystės turi ir su kompanija "Mozilla", kuri sutiko savo naršyklėje "Firefox" pagal nutylėjimą naudoti "Google" paieškos sistemą. Neoficialiais duomenimis, toks susitarimas kompanijai "Mozilla" kasmet atneš apie 300 mln. JAV dolerių pajamų.

Priminsime, jog "Google" turi savo naršyklę "Chrome", kuri, StatsCounter duomenimis, 2012 m. liepos mėnesį naršyklių rinkoje užėmė 33,81% pasaulinės rinkos, aplenkdama antroje vietoje likusią "Microsoft Internet Explorer" (32,04%) bei tą pačią "Opera" (1,72%). Silpnos "Opera" pozicijos stacionarių naršyklių segmente kompensuojamos stipriomis pozicijomis mobiliame segmente, kur "Opera Mobile" ir "Opera Mini" tik pora procentų atsilieka nuo "Apple iPhone" ir "Android" išmaniuosiuose telefonuose esančių naršyklių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: