Telefonui „Samsung Galaxy S III“ sukurtas aksesuaras – nešiojamas kompiuteris  (2)

Eksperimentai, kuriais bandoma praplėsti išmaniųjų telefonų naudojimo galimybes, nėra nauji. Pavyzdžiui, kompanija „Motorola“ savo laiku siūlė originalią išplėtimo stotelę „Lapdock“, skirtą mobiliajam telefonui „Atrix“. Priedas paversdavo išmanųjį telefoną su procesoriumi „Tegra 2“ į savotišką netbook klasės kompiuterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat galima prisiminti ir kampanijos ASUS produktą „Padfone“: išmanusis telefonas, padėtas specialiame planšetinio kompiuterio skyriuje, tampa įrenginiu su 10″ įstrižainės ekranu.

Išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S III“ muša populiarumo rekordus, todėl visai nenuostabu, jog įrenginys taip pat gavo labai įdomų aksesuarą, pavadintą „Spider Laptop“. Tai yra 285×190×14.9 mm matmenų ir 950 gramų sveriantis nešiojamasis kompiuteris. Taip pat įdiegtas 11,6″ įstrižainės ekranas (1366×768), 8000 mAh talpos baterija. Be to, „Spider Laptop" turi stereogarsiakalbius, USB, microUSB ir miniHDMI lizdus, lietimui jautrų laukelį, 83 mygtukų klaviatūrą su pusiau guma dengtu paviršiumi.

Ryšiui tarp „Samsung Galaxy S III“ ir „Spider Laptop“ palaikyti naudojamas MHL protokolas. Prijungtas prie nešiojamo kompiuterio išmanusis telefonas tampa skaičiavimų resursų „donoru“. Šią simbiozę naudoti galima, pavyzdžiui, peržiūrint interneto puslapius, aktyviam susirašinėjimui, filmų peržiūrai ir panašiai.

„Spider Laptop“ realizacija užsiims kompanija „Korea Telecom“. Apie aksesuaro kainą ir galimą pasirodymą Europos rinkoje kol kas nieko nežinoma. Reikia pažymėti, jog „Spider Laptop“ koncepcija gali tapti įdomia alternatyva tiek planšetiniams kompiuteriams, tiek ir biudžetiniams nešiojamiems kompiuteriams.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)