Piratavimu internete apkaltintam prancūzui teismas skyrė baudą, nors jis įrodė esąs nekaltas  (0)

Prancūzijoje nuteistas pirmasis interneto piratas po to, kai šalyje buvo įteisinta „trijų kirčių“ sistema. Vyras gavo baudą nepaisant to, kad teismui įrodė esąs nekaltas, rašo Torrentfreak.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal vadinamąją „trijų kirčių“ sistemą, nustačius autorių teisių pažeidimą interneto prieigos savininkui siunčiamas įspėjimas. Jei tas pats žmogus gauna tris įspėjimus ir nenustoja piratauti, jo byla keliauja į teismą.

Nuo 2010 metų spalio teisių turėtojai nustatė per 3 mln. galimai pirataujančų IP adresų Prancūzijoje. Iš jų pirmieji įspėjimai išsiųsti 1,15 mln. žmonių, antrojo įspėjimo sulaukė per 102 tūkst. piliečių, o trečiąjį įspėjimą gavo 340 prancūzų.

Prokurorams buvo perduota 14 atvejų, kurių atžvilgiu pradėti tyrimai. Praėjusią savaitę teismas svarstė pirmąją bylą, kurioje žmogus buvo kaltinamas piratavimu internete – šios veiklos jis nenutraukė ir sulaukęs trijų įspėjimų.

Nedideliame miestelyje Prancūzijos rytinėje dalyje gyvenantis 40 metų vyras apkaltintas neteisėtu muzikos įrašų atsisiuntimu internete. Jo adresu buvo išsiųsti trys įspėjimai, bet žmogus nesureagavo.

Atvykęs į teismą vyras paaiškino, kad jis nesugebėtų įvykdyti pažeidimų. Maža to, jis atsivedė liudininkę – žmoną, su kuria šiuo metu skiriasi. Moteris teismui prisipažino, kad tai ji neteisėtai atsisiuntė muzikos įrašų.

Tačiau teismui tai buvo nė motais – kadangi vyras žinojo apie pažeidimus ir neužkirto jiems kelio, jam buvo skirta 150 eurų bauda. Mat remiantis Prancūzijoje galiojančiais įstatymais, nesvarbu, kad žmogus pažeidimų neįvykdė, atsakomybė vis tiek tenka interneto prieigos savininkui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)