"Facebook" pašalins Europos vartotojų veidų "kolekciją" iki spalio 15 d.  (0)

Socialinis tinklas "Facebook" ne kartą tapo kritikos objektu dėl jame naudojamos veidų atpažinimo technologijos "Tag Suggestions", kurios dėka fotografijose užfiksuoti žmonės sužymimi automatiškai, o vartotojams belieka tik patvirtinti pasirinkimą. Ne taip seniai Facebook atstovai patvirtino faktą, jog socialinis tinklas renka vartotojų veidų duomenų bazę tam, kad technologija veiktų korektiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 Tačiau eilė Europos šalių pareikalavo iš kompanijos pašalinti duomenų bazę su vartotojų veidais, o taip pat padaryti korekcijas savo konfidencialumo politikoje, suteikiant žmonėms galimybę savarankiškai pasirinkti, ar jie sutinka su tuo, jog jų vaizdai būtų saugomi "Facebook" duomenų bazėje, ar ne.

Vis tik socialinis tinklas niekaip nereagavo į panašias rekomendacijas ir reikalavimus, skambėjusius netgi iš valstybių vyriausybių pusės, nurodydama tą faktą, jog Airijoje, kur yra "Facebook" europinė būstinė, kompanija veikia, laikydamasi visų šios šalies teisės aktų. Aišku, tai kritikų nenuramino: štai Vokietija nusiuntė kolegoms į Airiją oficialų raštą, kuriame paprašė patikrinti, ar europiniams teisės aktams neprieštarauja biometrinių duomenų rinkimas, kurį atlieka kompanija "Facebook".

Galiausiai Airijos duomenų apsaugos agentūra (IDPC) paskelbė verdiktą, kuris privertė "Facebook" atsisakyti įtraukti į duomenų bazę naujus Europos Sąjungos vartotojus, o jau surinktą informaciją visiškai pašalinti iki 2012 m. spalio 15 d., praneša portalas "The Verge". Pastarasis sprendimas buvo priimtas socialinio tinklo administracijos, reikalaujant jau minėtai Airijos agentūrai. Tiesa, atitinkamos Vokietijos institucijos dar atlieka savo tyrimą šiuo klausimu, todėl galima prognozuoti, jog "Facebook" blogos dienos dar nesibaigė.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: