"BlueStacks" ir AMD į PC platformą perkėlė 500 tūkst. "Android" aplikacijų (Video)  (0)

Dvi kompanijos apjungė savo jėgas tam, kad sukurtų specialią "BlueStacks App Player" programos versiją, optimizuotą hibridiniams AMD procesoriams bei "Radeon" vaizdo plokštėms. Visa tai leis vykdyti "Android" aplikacijas sistemose su "Windows 7" ir "Windows 8", pasinaudojant visa AMD aparatinės įrangos galia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija "BlueStacks" didžiausias investicijas gavo ne iš ko nors kito, o iš AMD – jos sudarė $6,4 mln. iš bendrai gautų $15 mln. (tarp investuotojų taip pat galima sutikti "Qualcomm", "Citrix", "Andreessen Horowitz" ir "Ignition Ventures"). Dabar aišku, kodėl AMD ėmėsi tokių išlaidų.

Visa tai leis įdiegti "BlueStacks" technologiją į naujus asmeninius kompiuterius su sensoriniais ekranais, o tokių įrenginių savininkai galės pasinaudoti milžinišku naudingų (ir ne visai) aplikacijų, galinčių išnaudoti sensorinę įvesti, katalogu. "BlueStacks" šiuo metu veda derybas su didžiaisiais kompiuterių rinkos žaidėjais dėl savo technologijos įdiegimo, tačiau detalios informacijos neskelbiama. Kol kas žinoma tik apie sandorius su ASUS ir "ViewSonic".

Aplikacijų parduotuvė "AppZone", tarp kitko, jau veikia ir gana sėkmingai. Joje palaikomos anglų, vokiečių, korėjiečių, kinų, prancūzų, italų, ispanų ir portugalų kalbos (deja, lietuvių kalbos čia bent šiuo metu nėra) ir per "BlueStacks App Player" suteikia prieigą prie 500 tūkst. "Android" aplikacijų iš tokių el. parduotuvių, kaip "Amazon AppStore", "Google Play", "Get Jar", "1Mobile". Aplikacijos suskirstytos į kategorijas, įskaitant tokias, kaip pirkimai, žaidimai, muzika, verslas, švietimas ir t.t. ("AppZone" prieinamos ne tik "Android" aplikacijos, tačiau ir paprasti "Windows" žaidimai).


Kompiuterių su AMD aparatine platforma savininkams neseniai pristatytas el. parduotuvė leis pasinaudoti specifinėmis optimizacijomis, kurios specialiai sukurtos AMD ir "BlueStacks" specialistų dėka. Asmeniniai kompiuteriai su "Windows 8" prie aplikacijų parduotuvės "AppZone" gaus prieigą per "AMD Vision Center" tarnybą.

Žvelgdamas į ateitį, "BlueStacks" vykdomasis direktorius Rosen Sharma pabrėžė: „Aplikacijų parduotuvės ir pačios aplikacijos – tai daugiamilijardinio pelno galimybė. BlueStacks pagrindu veikiantis verslo modeliai jau pasiruošę įtakoti asmeninių kompiuterių industriją, pasinaudodami sparčiai augančia mobilia ekosistema. Partnerystės su AMD dėka mes galime atnešti 500 tūkst. aplikacijų į Windows 8 ir netgi į daug platesnė asmeninių kompiuterių bazę. Toks aplikacijų kiekis yra žymiai didesnis, nei šiuo metu jų yra bet kurioje PC platformai skirtoje parduotuvėje, įskaitant Intel AppUp ar Windows 8 App Store“.

Atsižvelgiant į tą faktą, "Windows 8" aplikacijų parduotuvėje yra kiek daugiau nei 2000 pasiūlymų, galima tik įsivaizduoti, kokią naudą suteikia "BlueStacks" technologija planšetinių kompiuterių su "Windows OS" ekosistemai. Kartu "Android" aplikacijų kūrėjai gauna dešimtis milijonų naujų potencialių vartotojų. Ir reikia pripažinti, jog AMD žingsnis tikrai neprastas. Pažiūrėsim, kaip viskas klostysis toliau, tačiau aplikacijų su sensorine įvestimi trūkumu planšečių su "AMD Hondo" mikroschemomis ir "Windows 8" vartotojai skųstis tikrai negalės.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)