Puslapių gerbėjais socialiniame tinkle "Facebook" galima tapti ir nepaspaudus "Patinka"  (4)

„Facebook“ pripažįsta, kad puslapių gerbėjais galima tapti ir nepaspaudus mygtuko „Patinka“ (angl. like) ar net apskritai neapsilankius tinklalapyje, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo specialistai išsiaiškino, kad vien nusiuntus tinklalapio nuorodą draugui jo gerbėjų skaičius pasipildo dviem nariais. Komentaras po įkelta nuoroda „Facebook“ taip pat padidina tos nuorodos gerbėjų skaičių.

Socialinis tinklas pripažįsta šią klaidą ir žada artimiausiu metu ją ištaisyti. Kompanija tikina, kad privati naudotojų informacija nebuvo paviešinta.

„Daug tinklalapių, naudojančių „Facebook“ mygtukus „Patinka“ ar „Rekomenduoti“, šalia jų rodo skaičių, kiek žmonių tai atliko. Šie skaitliukai atspindi, kiek kartų žmonės paspaudė šį mygtuką, o taip pat kiek kartų nuoroda buvo pasidalinta „Facebook“ tinkle. Kai šis skaičius padidėja pasidalinus puslapio nuoroda, naudotojo informacija nėra perduodama“, – teigiama kompanijos atsakyme.

Kitaip sakant, nuorodos (pvz., straipsnio ar prekės interneto parduotuvėje) gerbėjų skaičius atspindi ne „Patinka“ paspaudusiųjų skaičių, o bendrą jos pasidalinimų kiekį socialiniame tinkle. Visgi šalia šio skaitliuko naudojamas žodis „Patinka“.

Taigi net jei žmogus socialiniame tinkle pasidalino nuoroda ir ją pakomentavo negatyviai, skaičius šalia žodžio „Patinka“ padidėja.

Taigi, pavyzdžiui, jei interneto parduotuvėje parduodama prekė yra nevykusi ir „Facebook“ nariai aktyviai dalinasi šia informacija, apsilankius svetainėje gali susidaryti įspūdis, kad ši prekė daugybei žmonių iš tiesų patiko.

Ši informacija viešumon išlindo netrukus po to, kai socialinis tinklas paskelbė turintis milijardą aktyvių narių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: