"Microsoft" paprašė "Google" cenzūruoti kai kuriuos BBC, "Wikipedia" ir EPA puslapius  (0)

Per praėjusius metus, pasak turimos informacijos, „Microsoft“ prašė paieškos giganto „Google“ cenzūruoti apie penkis milijonus interneto puslapių, nes juose buvo nurodoma, kaip gauti piratinę medžiagą. Tačiau pasirodo, jog toks "Microsoft" pageidavimas buvo "kiek nepamatuotas".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai dažniausiai tokie prašymai būna rimti, kai kurie atrodo tiesiog kvaili. Paskutiniame pranešime iš „Microsoft“, kurį iš esmės sudarė automatizuota programinė įranga, prašoma „Google“ pašalinti kai kuriuos puslapius iš tokių gerai žinomų portalų, kaip BBC, CNN, „Wikipedia“, EPA, „TechCrunch“ ar „Spotify“, kurie nieko bendro su piratavimu neturi.

„Microsoft“ noras pažaboti nelegalų „Windows 8 Beta“ versijų platinimą šiek tiek peržengė ribas. Programinės įrangos gigantas „Google“ pateikė 65 puslapius, kuriuose neva galima parsisiųsti „Windows 8 Beta“ versiją, tačiau daugiau kaip pusė puslapių nieko bendro su tuo neturėjo.

Gera naujiena yra ta, kad „Google“ nereaguoja visiškai automatiškai į tokius prašymus, taigi daugelis puslapių per jos paiešką, kurie nurodomi „Microsoft“ „blokuotinų puslapių sąraše“, veikia, tačiau kai kurie „AMC Theatres“ ir „RealClearPolitics“ puslapiai vis dar yra užblokuoti. Akivaizdu, kad kompanijoms, o ne tik „Microsoft“ dar reikia padirbėti prie automatizuotų paieškų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)