Z-60 APU - AMD kelias į planšetinius kompiuterius  (0)

Daugelis žino tai, jog artėja „Microsoft Windows 8“ operacinės sistemos pristatymas. Tuo tarpu kompanija AMD spėjo įsitikinti, jog planšetinių kompiuterių rinkoje ji praktiškai neturi nieko, išskyrus prieš metus pristatytą Z-01 APU procesorių. Siekdama pakeisti situaciją, kompanija baigė kurti naują planšetiniams kompiuteriams skirtą lustą Z-60.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis, ypač mažai energijos reikalaujantis AMD Z-60 APU procesorius visgi naudoja tokią pačią architektūrą, kaip ir senasis Z-01. AMD Z-60 turi du „Bobcat“ architektūros branduolius, kurie darbuojasi 1.0 GHz dažniu, o su juo galima naudoti tiek DDR3, tiek DDR3L darbinę atmintį. AMD Z-60 APU taipogi išlaikys tą pat „AMD Radeon HD 6250“ grafinį branduolį, kaip ir Z-01, ir taip pat bus gaminamas tuo pačiu 40 nm technologiniu procesu. Kad ir kaip viskas panašu bebūtų, naujasis APU procesorius planšetiniams kompiuteriams yra mažiau reiklus energijai.

Štai AMD Z-01 išsklaidomos šilumos lygis (TDP) siekia 5.9 W, kai naujojo Z-60 šis lygis jau sudaro 4.5 W. Kompanija net teigia, jog žiūrint HD kokybės vaizdo medžiagą APU procesorius eikvoja viso labo 1.57 W, naršant internete - 1.12W, o budėjimo rėžimu – 0.75W. Tai ypač didelis šuolis, jį lyginant su AMD Z-01.

AMD tikisi, kad partneriai pirmuosius planšetinius kompiuterius su AMD Z-60 APU procesoriumi pristatys tik ką pasirodžius „Microsoft Windows 8“ operacinei sistemai, na, o daugiau produktų su naujuoju APU procesoriumi išvysime kitų metų pradžioje, CES parodoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)