Intel ir AMD apjungia jėgas kovoje prieš kibernetinius nusikaltimus  (1)

Du patys didžiausi priešai – kompanijos "Intel" ir AMD – nusprendė suvienyti savo jėgas ir sudaryti sąjungą, kurios pagrindinis tikslas bus kibernetinio saugumo siekimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam reikalui buvo pasirašyti susitarimai su tokiomis kompanijomis, kaip "Honeywell", "Lockheed Martin" ir RSA. Naujai suformuotas "Cyber Security Research Alliance| (CSRA) taps privačia, ne komercinių tikslų siekiančią tyrimų sąjunga.

CSRA buvo organizuota tam, kad įvertintų projekto dalyvių ekspertinius įvertinimus tam tikrų problemų klausimu, tuo tarpu savo pastabas gali pateikti ir partneriai iš vyriausybių bei švietimo įstaigų“, – teigė CSRA prezidentas Lee Holcomb. Kartu specialistai ketina sukurti gyvybingus ir netgi revoliucinius sprendimus, kurie bus diegiami kompiuterių tinkluose.

Iš pradžių CSRA nori susikoncentruoti ties nuosavų, jau egzistuojančių grupių bendradarbiavimu. Bus pradėta įgyvendinti visa eilė iniciatyvų, įskaitant kibernetinių sekimo sistemą. Kas tai bus per sistema ir ką tiksliai ji seks, kol kas tiksliai nepranešama.

Neseniai pradėjo veikti ir oficialus CSRA interneto puslapis, kuriame kalbama apie galimybę prisijungti prie naujos sąjungos, taip pat pateikiami konkreti informacija apie pačią organizaciją bei jos veiklos principus. Žodžiu, didieji mikroprocesorių ir saugumo sprendimų gamintojai imsis kovoti su problema, kuri, kai kurių analitikų teigimu, jau rodo, kad pasaulis yra kibernetinių karų slenksčio.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)