Kinija neigia rengianti kibernetines atakas prieš JAV, bet...  (0)

Ataskaitoje, kuri skirta ekonominiams santykiams tarp JAV ir Kinijos, o taip pat saugumo klausimams, anoniminis šaltinis iš amerikiečių specialiųjų tarnybų pateikė tokią išvadą: „Kinų prasiskverbimas į gynybos sistemas yra pavojingas JAV karinėms pajėgoms“. Kartu pridūrė, kad Kinija yra didžiausia grėsmė kibernetinėje erdvėje. Ir čia sunku ginčytis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dokumente nurodyta, jog per praėjusius metus dauguma kibernetinių grėsmių iš Kinijos pusės buvo susijusios su tiesioginiais bandymais prasiskverbti į kritiškai svarbias JAV sistemas, pasinaudojant taip vadinamais „nulinės dienos pažeidžiamumais“, taip pat siekiais pavogti skaitmeninius sertifikatus, kurių dėka galima paslėpti kenkėjišką programinę įrangą.

Pagrindinė kinų hakerių užduotis šiuo metu yra duomenų rinkimas (tame tarpe – gaunamų iš įvairių daviklių, radiolokacinių stočių ir t.t.), o ne sabotažas. Tiesa, kartu nurodoma, jog jei būtų įvykdytas sėkmingas prasiskverbimas į sistemą, perėjimas nuo duomenų rinkimo iki destruktyvių veiksmų būtų įgyvendintas gana lengvai.

Apie kinų hakerių veiklos mastą savo laikų kalbėjo ir amerikiečių interneto paslaugų tiekėjas "CloudFlare Inc.", kurio specialistai atidžiai seka duomenų srautus ir ieško įsilaužimo požymių. Paaiškėjo, jog vos per vieną dieną kibernetinių atakų skaičius žaibiškai sumažėjo – maždaug 60%! Pasirodė, jog viso to kaltininkas – Kinijos Liaudies Respublikos nacionalinė šventė, kai kinai gauna nedarbo dieną.

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(41)
(0)
(19)

Komentarai (0)