Suomijos policija atliko reidą 9-metės interneto piratės namuose ir konfiskavo kompiuterį su Mike Pūkuotuku  (6)

Suomijos antipiratinė organizacija CIAPC atsidūrė kontroversiškoje padėtyje. Nepavykus išsireikalauti užmokesčio iš įtariamo interneto pirato, pas jį buvo nusiųsti policininkai, kurie atliko reidą ir išsiaiškino, jog nelegaliai muziką siuntėsi vyro 9-metė dukra. Pareigūnai konfiskavo nusikaltimo įrankį – mergaitės kompiuterį su Mikės Pūkuotuko atvaizdu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CIAPC su interneto piratais Suomijoje kovoja rinkdama nelegalių „torrent“ failų siuntėjų interneto protokolo (IP) adresus ir siuntinėdama įtariamiems failų dalintojams įspėjimus, kuriuose pasiūlo susimokėti baudą, antraip grasina teismu.

Pavasarį tokį laišką organizacija išsiuntė vienam internautui, iš kurio pareikalavo susimokėti 600 eurų baudą už tai, kad šis atsisiuntė kelis muzikos įrašus. Vyras pamanė, kad pinigų reikalauja sukčiai, todėl į laišką nekreipė dėmesio.

Praėjusį antradienį į jo duris pasibeldė policininkai, kurie rankose laikė leidimą apieškoti patalpas, praneša Torrentfreak.com.

Paaiškėjo, kad tikroji interneto piratė yra vyro 9-metė dukra. Kadangi neturėjo pakankamai pinigų nusipirkti naują suomių atlikėjos Chisu albumą, pernai ji įvedė dainininkės vardą „Google“ paieškos sistemoje, rado albumą „The Pirate Bay“ ir jį atsisiuntė.

Mergaitės tėvas teigia, kad atsisiųstų įrašų paleisti nepavyko, todėl sekančią dieną jie albumą nusipirko parduotuvėje.

Tačiau policijai nei pažeidėjo amžius, nei sąžiningumas nė motais: pareigūnai surinko įrodymus ir konfiskavo mergaitės nešiojamąjį kompiuterį.

„Mes su dukra nepadarėme nieko blogo. Jei suaugusieji ne visada supranta kaip naudotis kompiuteriu ir internetu, kaip tai turėtų suprasti pagyvenęs žmogus ar vaikas, tarkim, 9-metė mergaitė? Tai absurdiškumo viršūnė. Suprantu, kad atlikėjams sunku, bet pirmiausia reiktų mokyti ir informuoti žmones, o ne kelti bylas teismuose“, – sakė 9-metės tėvas.

Jų laimei, pagalbos ranką šioje situacijoje ištiesė atlikėja Chisu – ji pareiškė nenorinti, kad prisidengiant jos vardu būtų gaudomi gerbėjai. „Tikiuosi, kad problema bus greit išspręsta ir atsiprašau savo 9-mečių mergaičių“, – rašė Chisu savo „Facebook“ paskyroje, pateikdama nuorodą į „Spotify“, kur jos muzikos įrašų galima pasiklausyti nemokamai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(43)
(0)
(21)

Komentarai (6)