Naujausia „Mokslo sriubos“ laida - apie "labai" saugų internetą (Video)  (2)

Kiekvieną dieną patogiai ir šiltai įsitaisę prie kompiuterio jaučiamės visiškai saugūs. Tačiau tai yra iliuzija! Internetas pilnas įvairiausio plauko nusikaltėlių ir kitų pavojų, apie kuriuos mažai ką žinome.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto saugumo profesionalas, įspūdingą 15 metų darbo patirtį turintis Amerikos lietuvis Almantas Kakareka, specialiai „Mokslo sriubai“ sutiko pasidalinti savo pastebėjimais ir atskleisti tikrąjį skaitmeninio pasaulio vaizdą.

„Informacijos saugumą galima palyginti su valstybių sienos apsauga. Muitinės apsaugos pareigūnai yra pastatomi postuose ir saugo. Tačiau nelegalai naktį bando prasmukti pro mišką, plaukti upe, iššokti iš lėktuvo ar net pralįsti po žeme išsikasę tunelį. Pasienio ruožai yra labai dideli ir 100 procentų jų apsaugoti neįmanoma. Tai taip pat ir operacinės sistemos, kompiuterinės programos ir interneto tinklai yra didžiuliai ir sudėtingi, viską pilnai apsaugoti yra tiesiog problematiška. Žmonės, kompanijos ir valstybės investuoja milžiniškus pinigus į saugumą, tačiau kad ir kaip besisaugotume, jeigu atsiras labai didelis interesas, informaciją pavyks gauti“, - dėmesį atkreipia „Mokslo sriubos" vedėjas Ignas Kančys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (2)