„Microsoft Windows 8” jau beveik aplenkė „Linux“ distribucijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

infoguru 2012-12-03 23:09
Tame ir problema bičiuli, kad šneki, o linuxų panašu net nenaudojai. Jei nenori gali nieko ten nekustomaizinti, negaudyti, o sėdėti ir naudotis. Kustomaizinimai tiems kas to nori ir tai yra bonusas, o ne privalomas dalykas. Apie bugus jau sakiau ką galvoju. Skirtumas, kad kol ištaisys Langinių bugus visi laukia Microsofto malonės, o Linux bugus teoriškai ištaisyti gali kiekvienas galintis ir norintis tai padaryti (ir kalbu čia ne apie konkrečius asmenis, o ir apie įmones tokias kaip Intel, IBM, Google, RedHat). Beje, daugelis net neskiria, kad Linux yra tik branduolys (kernel) ir jei lūžta grafika kaltina Linux, nors dėl to kalti, pvz Nvidia draiveriai. Ironiška, tačiau jei Langinėse lūžta vaizdas tai kaltina Nvidia, o ne Microsoft. Dvigubi standartai mielieji.
Wildpants 2012-12-03 23:10
Na gal ir taip. Bet pripažinkim viską darom masėms. O dauguma win vartotojų tokei kaip mano mama Net nežino, kad yra kitokių interneto naršyklių ir atsijungusio wifi pajungimas didžiausias iššūkis. jei bandytum išaiškint kaip wifi kokį sutvarkyt per terminalą... Ne kažkas būtų Tai visgi manau dagumai vartotojų win UI patogesnis Aišku dėl ten visokių programavimo patogumų ar ten serverių suderinamomu nežinau, nes nelabai nusimanau, galbūt ir linux geriau, bet argi daug tokių vartotojų kuriems to reik?
infoguru 2012-12-03 23:23
Klysti kolega. Mano teta buhalterė IT nusimano lygiai tiek kiek tavo mama, tačiau sėkmingai dirba su Ubuntu. Nei wifi, nei Bitės Vodafone, nei Epson printerio nereikėjo tvarkyti per terminalą. Viskas kaip sako - įkišai ir veikia. Mano gero bičiulio dizainerio šeima namuose naudoja Ubuntu - toli gražu ne IT specialistai. Mano uošvių kaimynė kaime irgi buhalterė. Kompo bijo kaip velnias kryžiaus, bet spėk - ogi dirba sėkmingai su Ubuntu ir kas įdomiausia man neskambina kaip kad buvo iki tol ko dirbo su virusų prisigaudžiusiais Windows XP. Kad tavo mama nepadirbs su Ubuntu yra tik tavo įsitikinimas ir daugiau nieko. Pats gali pabandyti - idiek, parodyk per 5 min. ir pamatysi kaip greitai susiras naršyklę, pasileis video, ar skype. Paprastam vartotojui daugiau nieko ir nereikia. O kalbant apie tvarkymą tai pabandyk išaiškinti savo mamai per skype, kaip įsidiegti naują programą su išraiškingu Wizard'u Windowsuose.. kai tuo tarpu aš jai per Skype pasakysiu spustelėti Ctrl+T, nusiūsiu eilutę "sudo apt-get install gera-programa" ir pasakysiu ją įklijuoti į terminalą. Pažiurėsim kuris greičiau apsisuks ir mažiau galvos skausmo tavo mamai suteiks.
Wildpants 2012-12-03 23:33
Na mano mama irgi buhalterė tai čia ir iškylą didžiausias skirtumas win ir linux - programos. Ji negalėtų dirbt, nes ant linux nėra buhalterinių programų su kuriomis dirba. Dėl viso kito: na mano patirtis kitokia su paprastais vartotojais:D Ji tiesiog nieko nesuprastų, nes nebūtų start mygtuko, taskbaras kitoj vietoj ir viskas - stop, sakytų man įrašyk kas buvo ir viskas. Bet čia jau šeip sunkus atvejis. Mūsų skirtingos patirtys ir galima ginčytis iki nugriuvimo, tai manau ir užbaikim savo palyginimus
Paprastas_zmogus 2012-12-03 23:44
negaliu patikėti, kad žmogus bando kažką įtikinti, jog Ubuntu - draugiškesnė už Windows ir tą dar argumentuoja pasakojimu, kuriame yra komandinė eilutė... :D:D:D
algiuz 2012-12-04 00:10
O kas lengviau mamai paaiškinti: 1. Eik i googla, susivesk "skype", susirask win versija, atsisiųsk, tada susirask kur tas failas atsisiuntė, paspausk ant to failo, paspaudžiok next kažkiek kartų ir tada atidaryk. 2. Paspausk win mygtuka, suvesk terminalas, paspausk enter ir suvesk šituos žodius " sudo apt-get install skype"ir spustelk enter. 3. Atsidaryk ubuntu software centre paieškoj suvesk skype, paspausk įdiegti. Kai kalba eina apie programų instaliavimą, tai ubuntu lengvumo niekas nenugalės, nes kaip lengviau instaliuot programą, nei iš ubuntu software centre nelabai ir sugalvosi.
Paprastas_zmogus 2012-12-04 00:35
Pataisysiu: - Nuėjus į Skype puslapį, nereikia ieškoti Windows versijos. Vartotojui pagal OS automatiškai priskiriamas teisingas failas ir kalba. - Per IE siunčiantis failą paspaudžiam ATIDARYTI ir tuomet nereikia nieko ieškoti. Parsiunčia ir paleidžia. Sutinku, kad Windows installer'iai su savo galybe Next paspaudimų yra absurdiški, bet visokie "sudo apt-get" paprastam vartotojui išvis yra graudus anekdotas. Kodėl niekas nekalba apie OSX? Programų instaliacija išspręsta labai gražiai: http://www.youtube.com/watch?v=kmtId6P66AY Sakai už "ubuntu software centre" geriau nėra? Na instaliuoti programas tikrai paprasta, bet: 1. Tame "centre" toli gražu nerasi visko. 2. Mac OS ta pati idėja vėlgi realizuota intuityviau: http://www.youtube.com/watch?v=0vNEv2LI5Hw
zaliaakis 2012-12-04 00:49
seip del idomumo, pas mane fedora 17 kde. Kas tik ateja ir pabande kurie nieko daugiau nera mate kaip W$. Nei vienas nesusidure su problemom ir kasko tai nebuvo kad nerastu ko reikia eiliniam vartotojui Tik stebejosi kad viskas kas kaip greitai veikia Manau reikia zinoti ko nori, o jai viska gauni nemokamai ir legalei. Tai kodel ne...
algiuz 2012-12-04 01:20
Nekalba, nes niekas nenaudoja mac apart amerikiečių, bet pagal video, tai iš esmės tas pats, kas čia: http://www.youtube.com/watch?v=boEPNIgD ... ure=g-crec. Kas nužudė, tai buy app, nebutų mac. Ir kitas dar pastebėjimas, kas dar naudoja IE? Kas del sudo apt-get, tai čia tik papildomas priedas, kas nori greičiau programas įsirašyt, visiškai gali to nenaudoti, jei nenori. Ubuntu jau seniai gali naudoti paprastai, nelįsdamas į terminalą, tik kad su juo viskas daug paprasčiau, nei per programas visko ieškot, todėl visi ir naudoja jį. Aš visada ubuntu software center naudoju programu įrašymui, nes ieškodamas vieno, užtinki ką nors dar geresnio. Bet iš esmės, ubuntu software centro jau gal porą mėnesiu nebuvau atsidaręs, nes visgi kiek gi programų gali rašinėt? Susirašai ko reikia, ir naudoji. O kadangi kalbam apie paprasta vartotojai, tai visgi manau lengviau naudoti specifinę programų įrašymo programą, nei viską googlint internete. Tiek ubuntu, tiek osx programų įrašymą išsprendė gražiai ir lengvai, bet windows ties šiuo klausimu visgi vis dar yra katastrofa. Kaip ir daugelis kitų dalykų, kaip kad draiverių palaikymas eik ieškok jų internete, kai ubuntu(spėju tas pats ir osx) iššoksta lentelė, paspaudi įdiegti, ir turi instaliuotus draiverius.
Wildpants 2012-12-04 01:31
O kodėl dauguma linux naudodotų naudoja terminalą? Nes matyt kokie 90% vartotojų yra tikrai neeiliniai žmogėnai pc srityje. Matyt tokie neretai ir cmd ant win naudoja. Lengviau, patogiau, paprasčiau įrašinėt programas ant linux sakai, bet OS paplitimo procentai ką kitą sako Gali sakyt, kad trūksta reklamos ar pan. linuxam, bet gal jie visgi ne tokie patogūs ir paprasti jei tokie nepopuliarūs. Visgi vartotojas greit turėtų pereit ant patogesnio, greitesnio, paprastesnio ir NEMOKAMO produkto, bet taip nėra.
DJ_LFS 2012-12-04 01:52
Ech.. tie linuxiniai fanatikai...
Tommis 2012-12-04 02:11
pabandymui suinstaliavau mėtinius linux į senuką Dell D430, kuriame vietoj HDD naudoju CF atminties kortelę (irgi pabandymui . Viskas sulindo be jokių problemų (nei win7, nei win8 įprastiniu būdu į atminties kortelę suinstaliuot negalima), tačiau džiaugsmas truko neilgai - pirmiausia į akis krito OS lėtumas (greičiausiai todėl, kad vietoj HDD atminties kortelė, tačiau windowsams į tai buvo nusispjaut, o su win8 apskritai skirtumo beveik nesijautė), toliau akis užkliuvo už flash'o internete - full screen'e filmukus youtubėj be problemų galima žiūrėti buvo tik pačia žemiausia kokybe, o pasirinkus 720p rezoliuciją vaizdas striginėjo net ir ne full screen'e (vėl gi, jokių problemų windows'uose)... Creative USB garso plokštė muziką grojo tik per 2 garsiakalbius iš 6 (greičiausiai kreiva tvarkyklė; windowsuose tai pakeisti galima keletu pelės spragtelėjimų); ir viską vainikavo visa gerkle bekaukiantis CPU ventiliatorius net ir tada, kai pusę valandos kompas stovėjo net neliečiamas (tuščio (blank) screensaver'io režimu)... Jei trumpai - linux'ams tkrai dar yra kur tobulėti
MrT 2012-12-04 03:20
Programuotojai susėdę skatina linux vartojimą... Buvau prisėdės tai galiu pasakyt, kad nepatogu. Pasakykit kam kankintis, rašinėt programas, customizint ir pratintis prie kažko, kas turi dar geresnį pakaitalą? Man, kaip eiliniam vartotojui, nėra jokio skirtumo ar Chrome atsidaro per 1s ar 1.3s. Kažkaip tie argumentai skamba perdėtai, pritempti. Linux būtų gerai mokėti naudoti, nes yra įstaigų, kur jis keičia windows'us, bet laiko gaišimas viską perprast ir susidėliot atbaido.
- 2012-12-04 07:15
Kad linuksuose akis bado ne šiaip bugai, o akivaizdžiai į akis lendantys bugai. Unity su savo kreivu langų tvarkymu, KDE su pametamais nustatymais, Gnome3, kuris kurtas apie patogumą net negalvojant... LXDE, XFCE? Elementarios funkcijos atsiranda po dešimt metų kūrimo, ir po šiai dienai nemoka automatiškai prijungti skirsnių. Linksma, kai staiga dingsta muzikos kolekcija iš grotuvo... Dar linksmiau yra su programų tarpusavio integracijomis, su integracija į DE...
Domas1 2012-12-04 08:05
Jei cia MarketShare tai Linux bus komercinio pobudzio manau, tokie kaip: Mano nuomone jeigu irenginys suderinamas su daugiau OS tai toki gamintoja as labiau renkuosi ir vertinu, negu ta ant kurio pakuotes parasyta tik designed for Windows Vista/XP.
Smėlis 2012-12-04 09:14
Ir kuo tai kitaip nei Ubuntu software center? Aš anaiptol nesakau, kad Linux geriau už OS X. Nesu tiek narkotikų prisivalgęs. Bet nereikia manyti, kad Linux tikrai jau taip blogai. Kiekviena OS turi savų pričiūdų. Blogai, kai imama aiškinti, kad Linux yra idealiai stabili, nuostabiai paprasta ir lanksčiausia OS. Oj ne. Pavyzdžiui, jos lankstumas ties ribotu hardware palaikymu, kad ir kieno kaltė tai bebūtų, baigiasi. Visgi kainos/kokybės santykis tikrai įspūdingas. Taip, joje krūva bėdų. Kaip ir Windows. Kaip ir OS X.
dorces 2012-12-04 10:35
Linux kaip tik pati lanksčiausia OS iš visų. Jos veikia ant televizorių, kompiuterių, planšečiu ( Visi arm procesoriai ) Super kompiuteriai (95%) daug serverių. Net mažai kas žinojo kad būtent ant ubuntu distribucijos yra sukurta žaidimu konsoles wii http://www.omgubuntu.co.uk/2012/11/ubun ... emo-booths Ir nėra toks didelis bugu maišas palyginus minusai su windows virusų rinkiniu. mac os x yra greita vien del to kad ja galima idiegti tik į jos suprojektuotus kompiuterius ( ir pirk jei negaila 6000 Lt ) Ir didžiausia bėda, žmogus pripranta prie senienu, ir gyvena 10 metų su ja. Mac os tik pastoviai atnaujina ta patį ir ta patį. Linux tai kas 2-3 mėn vis atnaujina visą įranga. Ir gali pajaust jos greita revoliuciją. Tik didžiausias dalykas dėl ko ją smerkia, kad draiverių nesuderinamumas, arba vien dėl ko kad visi prigazdinti 5 metų senumo nesamonem kad linux sunku isirašyti į kompiuterį. ir čia didžiausias vaikų mitas.
- 2012-12-04 10:45
Jau geriau Windows su virusais, nei nemokėjimas valdyti elementarių programų langų pas linuksus - mygi ant minimizuotos programos, ji aktyvuojasi, tačiau vistiek lieka minimizuota. Libreoffice dažnai lieka nepasiekiamas nei per Dash, nei per Alt +Tab. Dirbk kaip nori. KDE vos pasivelka, neveikia jokie sistemos konfigūravimo įrankiai, GTK paremtos programos nemoka pasiimti QT temų ...
Smėlis 2012-12-04 11:05
Ne mitas. Tai tiesa. Tam, kad nebūtų problemų, turi parinkti geležį, nes ant kiekvieno kampo lenda nesuderinamumai.
kroitus 2012-12-04 11:20
Vis dar gajus požiūris: neveikia senas hardware'as Windows'uose (taip - tokių DAUG) - pirk naują, nes nei gamintojas, nei MS nebepalaiko; tas pats hardware'as neveikia Linux - keisk OS, nes Linux - mėšlas ir nepalaiko dar visai geros įrangos.