„Microsoft Windows 8” jau beveik aplenkė „Linux“ distribucijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtiklis 2012-12-04 11:32
Naudoju win7 ir nematau jokių ten super virusų, crashu ir kitokių nesąmonių, ir man nesudėtinga paspausti install>next>agree>next>done Jei kalbam apie kokia versiją, tai nurodykim tiksliau, nes pvz XP mėgo metyti kartais "dont send" lentutes, bet gal tai mano senos geležies problema kuri nepajėgė susidoroti su kai kuriom užduotim? O dabar win7 ir nebuvo neikarto tokio įvykio. Apie Linux ir t.t, nemanau kad ji yra žinoma eilinių vartotojų tarpe, + ir augantys vartotojai neima nes negali žaisti PC žaidimų, todėl koks 14 metų vaikėzas tikrai net nebandys keist win į linux, o paaugęs taip pat nekeis iš pripratimo (bent jau 80% tokių). Os x - eilinis vartotojas LTU nemetis 4+k už 1 daiktą, kai mato kad parduotuvėse 1,5k yra ir jam tik reik naršymui, ar skypui. + tu sumoki už os dauuuug kad net win originalių kainos atrodo normalios. Bet to OS X nėra nei nemokama kaip Linux nei piratinės neisimesi kaip Win.
elcucuy 2012-12-04 12:19
Windowsai yra gera operacinė, ant kurios praktiškai viskas veikia, tačiau norėtusi, kad būtų adekvačių alternatyvų. OSx yra turtingiem pirkėjam (lietuvos standartais), ir juos perkant turi vieno kompiuterio korpuso dizaino pasirinkima. Norėtusi, kad linuxai užimtu bent 20 procentų rinkos. Tuomet ir draiverių palaikymas būtų geras, nes gamintojai butu suinterisuoti, kad jų produkcija palaikytu linux. Esant pakankamam populiarumui ir distripucijų ir programų kūrėjai turėtų dedesnius finansinius ir žmogiškuosius išteklius, atitinkamai sumažėtu ir visokiausių būgų ir panašių problemų. Aš naiviai tikiuosi, kad į ubuntu ateinantis Steamas pralauš ledus ir pagerės ne tik draiverių padėtis, bet ir išaugs sistemos populiarumas.
infoguru 2012-12-04 13:27
Priežastis deja slypi ne tik reklamoje. Kiek paskutiniu metu matei LT OEM su Linux, a? Kiek kartų pardavėjas tau siūlė PC su UbuntuOS? Turint PC OS perinstaliuoti tai ne USB įsikišti. Absoliuti dauguma paprastų vartotojų neįsivaizduoja kaip tai daroma arba paprasčiausiai bijo.
Talkatif 2012-12-04 23:23
O kiek? Ką gero valgai? :)