Tramdomieji antrankiai: su elektrošoku ir raminamųjų injekcijomis  (5)

Arizonoje (JAV) įsikūrusi bendrovė ką tik užpatentavo pažangius daugiafunkcinius antrankius – atvirai kalbant, neramaus būdo nusikaltėliams jie turėtų būti tikras baubas. Pažangūs antrankiai ne tik surakins rankas, bet ir, reikalui esant, įsišėlusį suimtąjį nuramins elektrošoku ar raminamųjų injekcija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas tramdomieji antrankiai yra patentinėje fazėje ir serijiniu būdu negaminami. Tiesa, kai jie bus pradėti naudoti masiškai, suimtiesiems bus neprošal turėti galvoje, kad tokie antrankiai raminamosiomis priemonėmis galės pavaišinti tiek lydinčio pareigūno iniciatyva, tiek autonomiškai (t.y., antrankiai galės būti užprogramuojami reaguoti į tam tikrus suimtojo veiksmus, judesius).

Tokie antrankiai kuriami tam, kad suimtuosius lydintiems pareigūnams nebereikėtų patiems tramdyti įsisiautėjusio suimtojo (elektrošoku ar pan.) ir išvengti atsakomybės už kai kurias tokių intervencijų pasekmes (pavyzdžiui, suimtojo mirtį).

Medikamentų atveju, antrankiai gali būti „užtaisyti“ tiek stimuliuojamomis, tiek raminamosiomis, tiek gydomosiomis, tiek paralyžiuojančiosiomis medžiagomis – taip pat įvairiomis jų kombinacijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(9)

Komentarai (5)