2012-aisiais internete išgarsėjusių žmonių devintukas (Video)  (7)

Metai iš metų visagalis internetas padeda atsirasti naujoms žvaigždėms. Kadaise internete išpopuliarėjo Justinas Bieberis, Rebeca Black ir kiti atlikėjai. Tačiau 2012 metai pažėrė kaip niekada gausų naujų žvaigždučių derlių. Siūlome jums susipažinti su 9 įsimintiniausiais veidais internete šiais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Psy

Psy – be konkurencijos žymiausia interneto persona 2012-aisiais. Korėjiečių atikėjo Psy sukurta daina „Gangnam Style“ vos per kelis mėnesius tapo žiūrimiausiu visų laikų vaizdo klipu „YouTube“ sistemoje. Šiandien peržiūrų skaičius artėja milijardo link, o pats atlikėjas tituluojamas jojiko šokio išradėju ir populiariausio pasaulinio hito autoriumi.


Carly Rae Jepsen

Nors paauglės atlikėjos daina „Call Me Maybe“ ir buvo sukurta 2011 metais, tačiau apie ją niekas nežinojo net merginos gimtojoje Kanadoje. Vis dėlto pakako Justinui Bieberiui kartą pasidalyti vaizdo klipu savo „Twitter“ kanale ir daina kaipmat tapo hitu visame pasaulyje. Ko gero, įtakingiausioje apie muziką rašančioje interneto svetainėje „Billboard“ ši daina sąrašo pirmoje vietoje išbuvo net devynias savaites.


Felix Baumgartner

Felixo Baumgartnerio šuolį nuo pasaulio krašto gyvai „YouTube“ tinklalapyje užgniaužę kvapą stebėjo 8 milijonai žmonių. Šiandien šis parašiutininkas yra daugybės rekordų savininkas, tarp kurių įspūdingiausiai atrodo šuolis iš beveik 40 kilometrų aukščio. Būtent dėl populiarumo internete Felixas tapo virusinės „Red Bull“ reklaminės kampanijos veidu.


Michelle Jenneke

Australijos bėgikės Michelle Jenneke pasirodymas liepos mėnesį vykusiame pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionate pozityvumu uždegė visą pasaulį. Kameroms užfiksavus itin linksmai nusiteikusią bėgikę, kuri vėliau laimėjo bėgimą, vaizdo įrašas su jos šokiu vos per savaitę „YouTube“ sistemoje buvo peržiūrėtas 11 milijonų kartų.


Jamie Lynne Grumet Gegužės mėnesį žurnalas „Time“ spaudos kioskuose pasirodė su itin prieštaringai įvertintu viršeliu – jame buvo matyti moteris, krūtimi maitinanti ketverių metų sūnų. Žurnalo skaitytojai kaipmat pradėjo klausinėti, ar tokią motinystę priimtina demonstruoti plačiajai auditorijai. Jamie Lynne Grumet po žurnalo pasirodymo vienų buvo viešai puolama, o kitų užstojama. Kad ir kaip būtų, tačiau internete ji tapo tikru apkalbų, o kartais net ir pašaipų objektu. Lydia Callis Niujorko mero Michaelio Bloombergo spaudos konferencijos apie uraganą Sendi metu visų akys krypo į gestų kalbos vertėją Lydia Callis, kuri su savo veido mimikomis iš karto tapo interneto žvaigžde. Netrukus po spaudos konferencijos „Tumblr“ ir „Twitter“ sistemas užplūdo animuotos nuotraukos su moters veido išraiškoms. Amerikoje Lydia tapo tokia populiari, kad net televizijos kanalai apie ją pradėjo kurti parodijas.

Gotye

Grupės „Gotye“ hitas „Somebody That I Used to Know“ išleistas buvo 2011-aisiais, tačiau kaip ir aukščiau minėtas pavyzdys, populiarumo piką jis pasiekė tik 2012 metais. Prie dainos populiarumo smarkiai prisidėjo grupės „Walk off the Earth“ perdainuota versija, kuri buvo atliekama viena gitara grojant penkiems atlikėjams. Ši daina neilgai trukus grupę „Gotye“ padarė žinoma visame pasaulyje.


Joseph Kony

„Invisible Children“ kovo mėnesį internete išplatino filmą apie Josephą Kony, Ugandos pasipriešinimo armijos lyderį. Filme šis veikėjas buvo piešiamas kaip didžiausias žmonijos nusikaltėlis, grobiantis vaikus ir verčiantis mažaisiais kariais arba sekso vergais. Daugaiu nei 100 milijonų žmonių peržiūrėjo šį dokumentinį filmą, o internete net atsirado „KONY 2012“ judėjimas, nukreiptas prieš Josephą Kony.


Kim Jong-Un

Perėmęs Šiaurės Korėjos valdymą iš tėvo rankų Kim Jong-Un 2012-aisiais buvo itin dažna persona internete. Į trečiąją dešimtį tuojau įžengsiantis Kim Jong-Il įpėdinis dažniausiai žiniasklaidoje buvo pašiepiamas dėl savo būdo ir patirties stokos. Tačiau bene didžiausias skandalas kilo tada, kai interneto trolintojai žurnalo „TIME“ metų žmogaus rinkimuose nusprendė nominuoti Kim Jong-Un, kuris kaipmat susilaukė gausybės balsų. Laimei, žurnalo redakcija teigė, kad jų sprendimui balsavimo rezultatai neturės didelės įtakos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ITNaujienos
ITNaujienos
(25)
(0)
(4)

Komentarai (7)